İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi – AURA İstanbul’un “Deprem Serisi”, 15 Nisan saat 15.00’te “Yeniden Bir Kent Kurulabilir mi? Londra Paris Uydukent Örnekleri” başlıklı konuşmasıyla Nevin Kutlu ve Ufuk Doğrusöz’ü ağırlıyor.
“Cumartesi Aurası”
“Deprem Serisi” Konferans Dizisi
Konuşmacı: Nevin Kutlu, Ufuk Doğrusöz
Katılım: Ücretsiz, Herkese Açık, Kayıt Gerekli
Tarih: 15 Nisan 2023 Cumartesi | saat: 15.00
Yer: AURA İstanbul, Hasfırın Cd. Sinanpaşa İş Merkezi No:5 Kat:4, D:3, Beşiktaş/İstanbul
2017 yılından bugüne herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenen Cumartesi Aurası disiplinler arası konferans dizisi, 2022 yılı Güz Dönemi itibarıyla AURA İstanbul‘un Beşiktaş’ta yer alan merkezinde yüz yüze olarak devam ediyor.
AURA İstanbul, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından, Bahar’23 dönemi boyunca bilimin yol göstericiliğinde gerçekleşen ve yaşam çevremizi şekillendiren disiplinlerarası araştırma ve uygulamaları gündeme taşıyan “Deprem Serisi” düzenliyor.
15 Nisan 15.00 tarihli, serinin üçüncü konferansına “Yeniden Bir Kent Kurulabilir mi? Londra Paris Uydukent Örnekleri” başlıklı konuşmasıyla Nevin Kutlu ve Ufuk Doğrusöz konuk oluyor.
DYO Boya desteğiyle düzenlenen etkinliğe katılım herkese açık ve ücretsiz olacak. Kontenjanın sınırlı olduğu etkinlik için kayıt gereklidir.
Ayrıntılı bilgi için: http://aura-istanbul.com/
Ufuk Doğrusöz
1951 de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Galatasaray Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1970’te girdiği İ.D.G.S.A’yı 1976’da Yüksek Mimar olarak bitirdi ve Bina Bilgisi kürsüsüne asistan olarak atandı.
1978 Fransız hükümeti bursuyla doktora eğitimi için Paris’e giderek bir yandan mimarlık tasarımının modelleştirilmesi konulu doktora araştırmasını, diğer yandan şehircilik eğitimini sürdürdü. Centre de Recherche D’Urbanisme ve Paris 8 Üniversitesi Şehircilik Enstitüsü’nde Lisans ve Yüksek Lisans yaptı. Henri Prost İstanbul planı ile ilgili tez ile şehircilik doktora yeterlik programını tamamladı. Mimari tasarım ve eğitimine yönelik doktora çalışmaları bağlamında psikoloji ve eğitim bilimleri ön lisans programlarını izledi. 1984’te Paris 5 Sorbonne’da eğitim bilimleri ön lisansı ve 1986 da psikoloji lisans eşdeğerliğini aldı. 12 yıl süresince Paris’te, 1990’dan 2009’a kadar Strasbourg’da yaşadı. Kentsel ve toplumsal eşitlik kurumunda kentsel dönüşüm alanında çalıştı. 1998’de MSÜ’den doktor unvanını aldı. 2009 yılında yurda dönerek 2011 yılında MSGSÜ Mimarlık Fakültesi’nde kadrolu öğretim üyesi olarak yeniden etkin akademik yaşama döndü. 2013 yılında Doçent, 2019’da Profesör oldu. MSGSÜ dışında Işık Üniversitesi’nde çalıştıktan sonra şimdilerde Nişantaşı Üniversitesi’nde çalışmaktadır.
Mimari tasarım tarihi ve eğitiminin kavranmasına yönelik, semiotik, bilişsel ve iş psikolojisi, ergonomi, eğitim bilimleri, nörobilimler, ve genel bilgibilim ve felsefe ağırlıklı çok disiplinli inceleme ve araştırma alanlarında çalışmalarını sürdürmekte.
2016 -2020 yılları arasında MİAK Akreditasyon Kurulu Üyeliği yaptı.
Nevin Kutlu Doğrusöz
1971’de Arnavutköy Amerikan Kız Kolejini bitirdi. 1971 – 1978 arası İDGSA’da Mimarlık okudu. 1979’da Paris Centre de Recherche d’Urbanisme ve Bartlett School of Architecture- University College London’da (UCL) şehircilik eğitimi aldı.
1981’de İnstitut d’Urbanisme de -Paris 8 Üniversitesi’nde Şehir Planlama lisansı ve 1984’te aynı üniversitede (Paris 8) İşletme masterı yaptı. 1990’da Paris Sciences Politiques’de MBA eğitimi yaptı. Fransa’da 16 yıl Mesleki Teknik eğitim kuruluşu yönettikten sonra Türkiye’ye döndü. Işık Üniversitesi ve Nişantaşı Üniversitesi’nde Şehircilik, Şehircilik Tarihi ve Sürdürülebilir Kentler dersleri verdi.
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi – AURA İstanbul
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi-AURA İstanbul, uluslararası düzeyde faaliyet göstermek üzere kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir oluşumdur. Akademi, mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunmaktadır. Kültürel bir üretim biçimi olarak mimarlığın anlaşılması ve araştırılması konularının altını çizerek, yapılı çevrenin sosyal, politik ve ekolojik sistemlerle ilişkileri konularında katılımcıların anlayış ve kavrayışlarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Akademi, çeşitli ilgili uzmanlık alanlarını bir arada barındırmayı ve genç katılımcılar için bireysel araştırma konularını keşfedebilecekleri eğitime uygun fiziksel alanları kapsayan bir stüdyo ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Tüm katılımcıların ortak paydası, kentleşmiş bir toplumda gün geçtikçe daha karmaşık hale gelen tasarım ve mekân üretimi konularının etkilerini araştırmak ve keşfetmektir.