“9. Geleceğine Zemin Yarat Öğrenci Proje Yarışması” Başladı!

Mimarlık bölümü lisans programı öğrencilerinin diploma projelerinden bir önceki projeleri ile katılabilecekleri, seyahat bursu ve gezi ödüllü “Geleceğine Zemin Yarat Öğrenci Proje Yarışması”, 2022-2023 döneminde 9. kez düzenleniyor. 


“9. Geleceğine Zemin Yarat Öğrenci Proje Yarışması”

Jüri: Ayhan Böyür, Ece Ceylan Baba, Emre Arolat, Kurtul Erkmen, Serter Karataban
Son Başvuru Tarihi:
24 Mart 2023 Cuma (23:59’a kadar)
İlk Değerlendirme Jürisi: 31 Mart 2023 Cuma
Final jürisi ve Ödül Töreni: 13 Nisan 2023 Perşembe


Ülkemizde verilen mimarlık eğitimine katkıda bulunmak hedefiyle yola çıkılan ve Gerflor Türkiye tarafından düzenlenen yarışma, geleceğin mimar adaylarının farklı kültürleri, coğrafyaları ve nitelikli mimari eserleri yerlerinde görmeleri, bu sayede bireysel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

İki aşamalı bir değerlendirme süreci bulunan yarışma, 24 Mart Cuma* günü 23:59’a kadar başvuru kabul ediyor. 31 Mart Cuma günü yapılacak olan ilk değerlendirme aşamasından sonra, 13 Nisan Perşembe günü, öğrencilerin jüri üyelerine sunum yapacakları final jürisi ve ödül töreni AURA İstanbul’da gerçekleşecek.

9. döneminde Geleceğine Zemin Yarat jüri üyeleri öğretim görevlileri ve mimarlardan oluşuyor: Ayhan Böyür, Ece Ceylan Baba, Emre Arolat, Kurtul Erkmen ve Serter Karataban.

Yarışmanın 9. döneminde; finale kalan 3 proje sahibine Lyon ve Gerflor fabrika gezisi, birincilik ödülünü kazanan proje sahibine ise Avrupa seyahat bursu ödülü verilecek. Birincilik ödülü kazanan mimar adayının, gerçekleştireceği Avrupa seyahatini anlattığı bir gezi kitapçığı hazırlaması, yarışmanın amacına ve mimarlık ortamına katkı sağlayacak.

Yarışma şartnamesi ve başvuru için: www.geleceginezeminyarat.com/tr


* 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle yarışmanın son başvuru tarihi 24 Mart 2023 Cuma olarak güncellenmiştir.