“UrbanTalks” (Ka x Assembly)’de: İradenin İyimserliği

Ka Atölye iş birliğiyle kent yürüyüşlerini sürdüren Urbanwalks.ankara’nın kurucuları Cem Dedekargınoğlu ve Cemre Gökpınar, 21 Ocak’ta UrbanTalks kapsamında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi, Doç. Dr. Olgu Çalışkan’ı ağırlayacak. 


“Urban Talks #03”
İradenin İyimserliği

Konuşmacılar: Cem Dedekargınoğlu, Cemre Gökpınar, Olgu Çalışkan
Katılım:
Ücretsiz, Kayıt Gerekli
Tarih: 21 Ocak 2023 Cumartesi | saat:
14.00
Yer: Ka x Assembly One Tower, Oran, Kudüs Cd., Çankaya/Ankara


“Urban Talks” kapsamında gerçekleşecek üçüncü etkinliğe Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi, Doç. Dr. Olgu Çalışkan konuk olacak. Kendisinin şehir plancısı, tasarımcı ve akademisyen gözüyle, Ankara’nın başkent oluşunun yüzüncü yılında, kentin kuramda ve uygulamadaki çeşitli kentsel halleri masaya yatırılacak. Bunu yaparken dünyadan ve Türkiye’den çeşitli örnekler üzerinden kentleşme sorunları ve olası çözüm önerileri yapıcı bir bakış açısıyla değerlendirilecek.

Ka x Assembly One Tower’da gerçekleşecek etkinlik için yerinizi buradan ayırtabilirsiniz. Biletler ücretsiz, katılım ise 60 kişi ile sınırlıdır.

Ayrıntılı bilgi için: www.kaatolye.shop/


Olgu Çalışkan
2013 yılında Delft Teknoloji Üniversitesi’nde şehircilik alanında doktorasını tamamlayan O. Çalışkan, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev almakta. Olgu Çalışkan’ın temel araştırma konuları, fiziksel planlama ve kentsel tasarım, kentsel morfoloji, tasarım kuramı ve metodolojisi ile şehircilikte görsel temsil biçimleridir. 2014’ten bu yana çeşitli ulusal ve uluslararası kentsel tasarım yarışmalarında jüri üyesi olarak yer alan Olgu Çalışkan, çeşitli tasarım ekipleri ile katılmış olduğu yarışmalardan Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması (2015), ve Taksim Uluslararası Kentsel Tasarım Yarışması (2020) ödülleri bulunmaktadır.