(Şişecam) SHARE Architects’te Mimarlarla Buluştu!

Şişecam, SHARE Architects tarafından 2010’dan beri düzenlenen Uluslararası Mimarlık ve Mühendislik Forumu etkinliklerinden SHARE Sofya, SHARE Bükreş ve SHARE Belgrad’a katıldı. Avrupa’nın ünlü mimarlarının konuşmacı olarak yer aldığı konferanslara Şişecam, “Geleceği Şekillendiren Dönüşüm” başlıklı sunumuyla katıldı.

Şişecam’ın katılım gösterdiği etkinlikte cepheler ve kentsel alan, büyük ölçekli geliştirme projeleri, kentsel gelişim, camın yapısal kullanımı gibi konularının ele alındığı, konut ve iç mimarlık konuları tartışıldı. Etkinlikte, “Geleceği Şekillendiren Dönüşüm” başlıklı bir sunum yapıldı. Sunumda Şişecam, dönüşüm teması altında dünyanın ve inşaat sektörünün gelişimi, mimari trendler, yüksek performanslı kaplamalı cam çözümleri konularında katılımcıları bilgilendirdi.

250 sektör profesyonelinin katıldığı her bir etkinlikte Şişecam, cam danışmanlığı, BIM objeleri ve referans projeleri hakkında da bilgiler verirken bu projelerden ikisini vaka çalışması olarak aktardı.

Şişecam’ın davetlisi olarak SHARE Sofya, SHARE Bükreş ve SHARE Belgrad etkinliğine katılan önde gelen Türk mimarlar; sunumlarında Şişecam’ın camlarının kullanıldığı projelerinden bahsetti.


SHARE Architects
Orta ve Güney Doğu Avrupa pazarındaki 25 yılı aşkın deneyimiyle, bölgedeki en aktif etkinlik ağlarından biridir. Sürekli güncellenen bilgi kaynağıyla, uzmanların sürekli eğitimini ve genç yeteneklerin teşvik edilmesini destekleyen bir platform olarak konumlanmaktadır. 

SHARE Architects, içinde çalışmak için kapsayıcı, özgür ve bilinçli bir profesyonel ortam fikriyle Doğu ve Batı arasında değerleri, bilgi birikimini ve iyi uygulama örneklerini iletmenin, paylaşmanın ve değiş tokuş etmenin yollarını bulmayı misyon edinmiştir. 

Şişecam
1935 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu doğrultusunda Türk cam sektörünü kurmak amacıyla temelleri atılan Şişecam, cam ve kimyasallar alanında güçlü bir küresel oyuncudur. Düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanlarında faaliyet gösteren tek küresel şirket olan Şişecam, cam ev eşyası alanında en büyük iki, cam ambalaj ve düzcam alanlarında ise en büyük beş global üretici arasında yer almaktadır. Şişecam, dünyanın en büyük üç soda üreticisi arasında olmasının yanı sıra krom kimyasallarında dünya lideridir.

Düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj, kimyasallar, otomotiv, cam elyaf, maden, enerji ve geri dönüşüm iş kollarında öncü bir rol üstlenen Şişecam, üretim faaliyetlerini Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır, Hindistan ve ABD’de yürütmektedir.

Yetkin insan kaynağı ve akıllı teknolojilerle ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük 3 üreticisinden biri olma hedefine güçlü adımlarla ilerleyen Şişecam, yarının ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak dijital altyapısını ve kültürünü dönüştürmeye kesintisiz devam etmektedir. 87 yıllık deneyim, 24 Bin çalışan, dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satış ağına sahip Şişecam, tüm ekosisteminin gelişimini destekleyen kapsayıcı bir yaklaşım ile büyüme yolculuğunu sürdürmektedir. Şişecam, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu ve entegre olarak hayata geçirdiği Care For Next stratejisi ile gezegeni korumak, toplumu güçlendirmek ve yaşamı dönüştürmek için sorumluluk almakta, tüm deneyim ve yetkinliklerini her alanda sürdürülebilir gelişim için kullanmaktadır.www.sisecam.com.tr