Sektörün 2022 Özeti!

bi_özet’te 2022 yılında sektörel gündeme yönelik birçok haber yer aldı. Yapı sektöründeki yenilikçi ürünler, projeler ve önemli etkinliklerin tanıtılmasının yanı sıra bi_özet, özel içeriklerle de takipçileriyle buluştu. 

2022 yılında bi_özet; mimarlık, kültür-sanat ve yapı sektöründen verdiği haberlerin yanında, “Ayın Yorumu” ve “Sektörün Aylık Özeti” bültenlerine de tüm hızıyla devam etti. 2022 yılında yayına başlayan “Mimarlığı Destekleyenler” söyleşisi dizisi ve “bi_özet Kültür-Sanat Rehberi” ise okuyuculardan yoğun ilgi gördü.

bi_özet‘te 2022’de yaklaşık 1600 içerik yayınlandı. İçlerinden en çok ilgi çekenleri sizler için derledik:

//haftanın projesi

Fotoğraf: Ali Kural

Mimari, iç mimari ve peyzaj mimarisi UrbAr Kentleşme ve Mimarlık imzası taşıyan“Orta Doğu Teknik Üniversitesi Lisans Öğrencileri 19. Yurt Binası” projesi, 2022 yılı içinde “Haftanın Projesi” bölümünde en çok ziyaret edilen içerik oldu.

 

 


//görüş

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 47. Dönem Yönetim Kurulu‘nun, Ankara’da 15 Ağustos 2022 günü yaşanan fırtına ve şiddetli yağış sırasında Merkez Ankara’da gerçekleşen şantiye kazası hakkındaki görüş haberi, 2022 yılında Görüş bölümünün en çok okunan içeriği oldu.

 

 

 


//güncel

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü Emekli Öğretim görevlisi Yüksek Mimar Nedim Erdal Özyurt‘un vefat haberi, 2022 yılında bi_özet‘te en çok okunan haber oldu.

 

 

 

 

 


//güncel – //dünyadan

Dünyanın en iyi tasarımlarını onurlandırmayı amaçlayan iF DESIGN AWARD 2023 Uluslararası Tasarım Ödülleri’nin başvuru duyurusu, 2022 yılı içinde Güncel-Dünyadan bölümünün en çok ziyaret edilen içeriği oldu.

 

 

 

 


//güncel – //kurumsal

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından belirlenen “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” (İSO 500) 2021 listesi, 2022 yılı içinde bi_özet‘in Güncel-Kurumsal bölümünün en çok okunan haberi oldu.

 

 

 


//güncel – //proje

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ‘ın, yeni yönetim dönemindeki ilk sosyal konut projesi olan KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları’nın daire teslimlerine başlanması haberi, 2022 yılında Güncel- Proje kategorisinde en çok ziyaret edilen içerik oldu.

 

 


//yenilik

ECA Poly Touch 400B

E.C.A.‘nın yüksek enerji tasarruflu “Poly Pure”, “Poly Comfort” ve “Poly Touch” oda termostatları, 2021 yılında bi_özet‘te en çok ilgi çeken yenilikçi ürün oldu.

 

 

 


//etkinlik – //yarışma

Yurtbay Seramik’in genç tasarımcıların desteklenmesi ve seramik sektörüne teşvik edilmesi amacıyla düzenlediği, “BOZ YAP BOZ YAPMA” temasıyla gerçekleşecek “10. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri“nin ilan duyurusu, bi_özet‘in Etkinlik-Yarışma kategorisinde 2022’nin en çok ziyaret edilen haberi oldu.

 


//etkinlik – //ödül

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları projesine özel geliştirilen Kullanım Kılavuzu’nun, Loop Design Awards 2022’de (Loop Tasarım Ödülleri) “Tematik Proje – Tasarım ve Sosyal Etki” kategorisinde “Kategori Kazananı” ödülünü alması bi_özet‘in Etkinlik-Ödül kategorisinde 2022’nin en çok ziyaret edilen haberi oldu.

 

 

 


//etkinlik – //sanat

20 Eylül – 11 Aralık 2021 tarihler arasında Abdülmecid Efendi Köşkü’nde düzenlenen,  küratörlüğünü Brigitte Pitarakis ve Selen Ansen’in üstlendiği “İsmi Lâzım Değil” sergisi, 2022’de Etkinlik-Sanat kategorisinin en çok dikkat çeken haberi oldu.

 

 


//etkinlik – //sosyal sorumluluk

Sokak kedilerini kış mevsiminin zorlu koşullarından korumak için geleneksel olarak her yıl  Adore Mobilya tarafından düzenlenen “#kedievimadoreden Sosyal Sorumluluk Projesi”, Etkinlik- Sosyal Sorumluluk kategorisinin 2022’de en çok dikkat çeken haberi oldu.

 


//etkinlik – //sponsorluk

Bu sene 23.’sü düzenlenen İTÜ Taşkışla Bahar Şenliği’22 haberi, 2022 yılında Etkinlik-Sponsorluk kategorisinde en çok dikkat çeken içerik oldu.

 

 

 

 

 


//söyleşi

 

Vasıf Şahoğlu, Neslihan İmamoğlu, Aslı Erdem, Banu Binat. Söyleşi Zoom Kaydı, 14 Ocak 2022.

Kazı başkanı Prof. Dr. Vasıf Şahoğlu ile Santorini (Thera) Adası’ndaki yanardağ patlaması ve patlamanın yarattığı tsunami izlerinin bulunduğu Çeşme-Bağlararası arkeolojik kazılarının konuşulduğu söyleşi, bi_özet‘te 2022’nin en çok okunan söyleşisi oldu.

 


//söyleşi- // (Onduline) ile Mimarlık Sohbetleri

Onduline ile Mimarlık Sohbetleri söyleşi köşesi, 2023 yılında yayınlanan 3 yeni bölüm ile devam etti. Binat Mimarlık Medya Grubu küratörlüğünde Namık Dolaman’ın hazırlayıp sunduğu video serisi, MUUM Mimarlık kurucu ortağı Umut İyigün, DDRLP Mimarlık’ın kurucusu Boğaçhan Dündaralp ile PAB  Mimarlık’ın kurucu ortakları Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım‘ı ağırladı. 2022 yılında söyleşi serisinde en çok izlenen video ise “Mimarlık Sohbetleri – Boğaçhan Dündaralp ile Kuzguncuk’ta Mimar Olmak, Katılımcı Süreç Yönetimi ve Eğitim Yapıları Üzerine oldu.


//yayın // dergi

Arredamento Mimarlık‘ın Emrah Altınok’un konuk editörlüğünde “Dayanışma Ekonomileri ve Kooperatif Yaşam” tema başlığıyla hazırlanan 350. Ocak – Şubat sayısı, 2022 yılında bi_özet‘in Yayın kategorisinde en çok okunan haber oldu.

 

 

 

 

 

 


//yayın – //kitap

Prof. Dr. Aysun Özköse’nin YEM Yayın tarafından yayımlanan yeni kitabı “Safranbolu Köylerinin Yöresel Mimarisi”, 2022’de Yayın kategorisinde en çok okunan Kitap haberi oldu.

 

 

 

 


//yayın – //web sitesi

Yenilik, keşif, tasarım, sürdürülebilirlik, kendin yap ve nostalji modlarında; pek çok habere ve yazıya yer veren Hitit Seramik MOD‘un duyuru haberi, 2022’de Yayın kategorisinde en çok okunan web sitesi haberi oldu.

 

 

 

 


//bi_özet soruyor – //ayın yorumu

Aslı Özbay

2022 yılında sektörün önde gelen isimleri yapı, mimarlık ve kültür-sanat gündemini her ay bi_özet okuyucuları için yorumlamaya devam etti. Aslı Özbay‘ın bi_özet Nisan ayı bülteninde Bodrum Yarımadası’nın uzun zamandır karşı karşıya kaldığı tehditlere odaklandığı yazısı, bi_özet soruyor “Ayın Yorumu” bölümünün 2022’de en çok okunan içeriği oldu.

 


2022 Özel: Mimarlığı Destekleyenler

 

Neslihan İmamoğlu, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Genel Sekreteri Dr. H. Serdar Şardan. Fotoğraf: Sahir Uğur Eren

bi_özet’in yeni söyleşi dizisi Mimarlığı Destekleyenler  kapsamında Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Genel Sekreteri Dr. H. Serdar Şardan‘ın konuk olduğu içerik, dizinin 2022’de en çok okunan içeriği oldu.

 

 


2022 Özel: bi_özet Kültür-Sanat Rehberi

Çizim: Begüm Duygu İncirci

bi_özet‘in Eylül 2022’de yayınlanmaya başlayan “Kültür-Sanat Rehberi” dizisi, İstanbul’dan başladığı öne çıkan kültür-sanat etkinliklerini tüm Türkiye için devam ettirerek sanatseverlerle buluşturuyor. bi_özet’ten İstanbul Kültür – Sanat Rehberi: “Eylül 2022” ise, dizinin bu yıl en çok okunan içeriği oldu.

 


//bi_özet //Sektörün Aylık Özeti

bi_özet‘in her ayın öne çıkan sektörel haberlerini özel bir seçki ile derleyerek takipçilerine aktardığı Sektörün Aylık Özeti haber bülteni, 2022 yılında da devam etti. Bültenin bi_özet‘te de yer verilen “Ayın Yorumu” bölümünde Cem Cemal Çobanoğlu, Enis Öncüoğlu, Aslı Özbay, Herkes İçin Mimarlık Derneği, İdil Erkol Bingöl, Alper Derinboğaz, Hüseyin Kahvecioğlu, Ersun Bayraktaroğlu, İnci Eviner, Görkem Volkan, Demet Demirer mimarlık, kültür-sanat ve yapı gündeminin öne çıkan konularını bi_özet okuyucuları için yorumladı. Yayınlanmış bültenlere buradan ulaşabilirsiniz.


bi_özet 2022 yılı boyunca sosyal medya kanalları aracılığıyla yaptığı paylaşımlarla da çok sayıda kişiye ulaştı. bi_özet‘i sosyal medyada takip etmek için: