Gülhatun Yıldırım’ın “Suyun Yüzü” Performansı “Ev” Sergisinde!

Gülhatun Yıldırım’ın “Suyun Yüzü” isimli performansı, Özge Yılmaz küratörlüğünde Akaretler No: 39’da açılan “Ev” adlı sergi kapsamında bugün Performistanbul iş birliği ile hayata geçiyor.


“Suyun Yüzü”
Performans

Sanatçı: Gülhatun Yıldırım
Tarih: 22 Aralık 2022 Perşembe | Saat: 17.00 – 20.00
Yer: Akaretler Sıraevler, No: 39, Beşiktaş / İstanbul


Evi su ve rüzgar üzerinden ele alan sanatçının performansı, nefesin su yüzeyinde yarattığı titreşimle ilişki kuruyor. Suyu bir ev ve rüzgarı suyun etrafını saran, onun yüzeyinde var olan, ona şekil veren bir dış etki olarak ele alan sanatçı “Suyun Yüzü”nde büyük bir su haznesinin başına geçip suya nefes verecek. İçi tamamen su dolu haznenin yüzeyi Yıldırım’ın nefesiyle hareket edip kendi dalgalarını oluşturacak.


“Ev”
Sergi

Sanatçılar: Andriy Roik, Celyn Bricker, Ferhat Tunç, Gülhatun Yıldırım, Kamila Bednarska, Katarzyna Tereszkiewicz, Koray Tokdemir, Olha Kuzyura, Roberto Uribe-Castro, Veronika Cherednychenko
Küratör:
Özge Yılmaz
Tarih: 17 – 25 Aralık 2022
Yer: Akaretler Sıraevler, No: 39, Beşiktaş / İstanbul


“Ev”, kavramını çok katmanlılığı üzerinden okuyarak hem kolektif hem de bireysel olmasına odaklanan sergi, Birleşik Krallık, Hollanda, Kolombiya, Polonya, Türkiye ve Ukrayna’dan on sanatçının resim, heykel, yerleştirme ve performans gibi farklı medyumlardan işlerini bir araya getiriyor. Özge Yılmaz küratörlüğünde gerçekleşen serginin küratöryal grubunda Polina Siomochkina ve Begüm Güney bulunuyor. Bilgili Sanat iş birliğiyle, İstanbul Artist Residency 2022 edisyonu kapsamında hayata geçirilen “Ev”de yer alan sanatçılar ise Andriy Roik, Celyn Bricker, Ferhat Tunç, Gülhatun Yıldırım, Kamila Bednarska, Katarzyna Tereszkiewicz, Koray Tokdemir, Olha Kuzyura, Roberto Uribe-Castro ve Veronika Cherednychenko.

Gülhatun Yıldırım, “Ev” sergisinde, rezidans süresince gerçekleştirdiği performatif araştırmanın dokümantasyon videosu, monobaskı resimleri ve mekâna özel yerleştirmesi “Beklenmeyen Ziyaretçi / Unexpected Visitor” ile yer alıyor. Sergi, 25 Aralık’a kadar Akaretler No: 39’da ziyaret edilebilir.