(Mamut Art Project)’in 10. Yılını Kutlayacağı 2022 Programı Belli Oldu!

Mamut Art Project’in 10. yılını kutlayacağı 2022 edisyonu, Ege Yapı ana sponsorluğunda 26 – 30 Ekim tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada’nın farklı mekânlarında ve çevrim içi platformunda gerçekleşecek.


Mamut Art Project 2022

Tarih: 26 – 30 Ekim 2022
Katılım: Fiziksel + Çevrim İçi
Yer: Yapı Kredi bomontiada
Mecra: www.mamutartproject.com


Türkiye genelinde bağımsız yetenekleri 10 yıldır kesintisiz olarak sanat profesyonelleri ve sanatseverlerle bir araya getiren Mamut Art Project’te, 49 sanatçının eserleri sergilenecek. Sanatçılarına, eserlerini sergileme ve kendilerini tanıtma fırsatı sunmanın yanı sıra süresiz danışmanlık sağlayan Mamut Art Project, mekânın üç farklı alanına yayılan sergi ve genişleyen içeriğiyle ziyaretçilerle buluşacak. Mamut, fiziksel mekânın yanı sıra disiplinlerarası 49 sanatçının eserlerinden oluşan daha kapsamlı bir seçkiyi eş zamanlı olarak  çevrim içi olarak da sanatseverlerle buluşacak.

Mamut Art Project’in bu yılki jürisinde, British Council Türkiye sanat direktörü Esra A. Aysun; iş insanı, hukukçu, koleksiyoner Mehmet Ali Bakanay; sanatçı Antonio Cosentino; sanat tarihçisi, küratör ve sanat eleştirmeni Nazlı Pektaş ve Zilberman Galeri’nin kurucusu ve koleksiyoner Moiz Zilberman yer aldı. Jüri üyelerinin belirlediği Mamut’un 2022 sergisinde yer alacak seçkide yalnızlık, aile ilişkileri ve kökler, aidiyet, cinsel kimlik, mekân algısı gibi farklı konulara odaklanan; animasyon, fotoğraf, VR, sokak sanatları, heykel, resim, enstalasyon ve video dahil olmak üzere farklı disiplin ve tekniklerle üretim yapan sanatçılar dikkat çekiyor.

Mamut’un Art Project’in bu seneki diğer destekçileri arasında Yapı Kredi bomontiada’nın yanı sıra, Arçelik, Audi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi, ve Perrier yer alıyor. Mamut Art Project 2022 hakkında detaylı bilgi almak için web sitesi ve sosyal medya sayfaları (Instagram, Facebook, Twitter) takip edilebilir.