“Geleceğe Yatırım Ödülleri – Sivil Toplum 2021” Kapsamında (İSKİD)’e Ödül!

İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD), “Geleceğe Yatırım Ödülleri – Sivil Toplum 2021” kapsamında “Çalışma Kategorisi”nde , “Üniversite – Sanayi İş birliği Çalışmaları” ile ikincilik ödülünü aldı.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) ortaklığında, Avrupa Birliği Başkanlığı’nın koordinasyonu ve desteği ile uygulanan “Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar” projesinin kapanış toplantısı 28 Haziran Salı akşamı, Dedemen Otel Gayrettepe’de yapıldı. Gece’de “Geleceğe Yatırım Ödülleri-Sivil Toplum 2021” kapsamında “Etkinlik”, “Çalışma” ve “Proje” kategorilerinde sürdürülebilir faaliyetler yürüten STK’lara ödülleri verildi. İSKİD, Üniversite Sanayi İş Birliği kapsamında yürüttüğü faaliyetleri ile “Çalışma Kategorisi”nde ikincilik ödülü aldı. Gecede İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı Ayk Serdar Didonyan’a ödül, İSKİD ve Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Atasoy tarafından takdim edildi.

Ayk Serdar Didonyan, Ozan Atasoy

İSKİD’e verilen ödül ile ilgili konuşan İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı Ayk Serdar DİDONYAN, “Derneğimizin 30. yılını kutladığımız bu yıl içinde, Üniversite – Sanayi İş Birliği projelerimizle böyle anlamlı bir ödül almak bizi çok mutlu etti, ne kadar doğru bir yolda emin adımlarla ilerlediğimizi gösterdi. Çalışmalarımıza katkı koymuş İSKİD komisyon üyelerimize, akademisyenlerimize ve dernek profesyonellerimize teşekkür ederim. Yine bu güzel geceyi organize eden Türkiye İMSAD, ÇEDBİK ve Avrupa Birliği Başkanlığı’na teşekkür ederim” dedi.

İSKİD Üniversite – Sanayi İş Birliği kapsamında yürüttüğü faaliyetleriyle mühendislik öğrencilerinin, iklimlendirme ve havalandırma sektörünü daha yakından tanıyarak yetişmeleri ve sektörün iyi yetişmiş personele ulaşması için uygulamalı ve nitelikli eğitime destek sağlamak amacıyla faaliyetler yürütüyor. Üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinin akademik kadrolarıyla aylık düzenli toplantılar yapılarak öğrencilerin sorunları ve beklentilerine yönelik güncel projeler geliştiriliyor. Bu kapsamda sektör temsilcileri, öğrencilerin bazı derslerine konuk olarak katılıyor ve iklimlendirme sektörü ile ilgili güncel bilgileri paylaşıyor. İhtiyacı olan mühendislik öğrencilerine burslar veriliyor. Öğrenci grupları okullarından alınarak İSKİD üyesi firmaların fabrikalarını, AR-GE merkezlerini ziyaret ederek üretimi yerinde görme deneyimi yaşıyorlar. Staj yapmak isteyen öğrencilerin bilgileri dernek üyesi firmalarla paylaşılıyor.

Okullarda öğrenci sorunlarını ve gelişmelerini yakından takip etmek amacıyla kurulan öğrenci komiteleriyle teknik çalışmalar için ihtiyaçları olan öğrencilere destek sağlanıyor. Öğrencilere yönelik teknik ve uygulama içerikli webinarlar düzenleniyor. Üniversitelerin kariyer günleri takip edilerek sektör hakkında bilgi veriliyor. Yine bu çalışmalar kapsamında iklimlendirme sektörüne uzun yıllar hizmet vermiş sektör temsilcileri ve duayenlerin mesleki deneyimlerini anlattıkları, “İklimlendirme Sektöründen Genç Mühendislere Mesajınız Var” isimli kitabı yayınlanarak okullarda tanıtımı ve dağıtımı yapıldı.


Ödüller

Etkinlik Kategorisi

  • Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) | Küçük Karbon Kahramanı Ödülü
  • Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği (TALSAD)| Geri Dönüşümün Parçası Ol Proje Yarışması
  • Türkiye Kojenerasyon Derneği | ICCI Dijital 2021

Çalışma Kategorisi

  • İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye)| Türkiye Döngüsel Ekonomi Platformu (TDEP)
  • İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD) | Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışmaları
  • Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) | Tek Yol U Dönüşü Bilinçlendirme Kampanyası

Proje Kategorisi

  • Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) | Türkiye’deki Orman Köylerinde Solar Fotovoltaik Sistemler için Sürdürülebilir Enerji Finansman Mekanizmaları
  • İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) | Güvenli Hayat Güvenli İskele
  • Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) |Kolektif Efor Projesi, İzmir Kent Değerlerini Koruma Derneği | Kontak – Yenilikçi Öğrenme Merkezi Projesi

İklimlendirme Sektöründen Genç Mühendislere Mesajınız Var” isimli kitabın dijital versiyonuna İSKİD‘in web sayfasından ulaşılabilir.


İSKİD 
Türkiye’de iklimlendirme, soğutma ve klima cihazları imalatçısı üyeleri arasında iş birliğini sağlayarak üyelerin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapmak amacıyla 1992 yılında kurulan İSKİD, iklimlendirme sektörünün gelişmesi ve uluslararası rekabette öne geçmesi yönünde sektör adına faaliyetler yürüten etkin bir kuruluştur. İSKİD üyelerinin temsil ettiği şirketlerin sayısı 100’ün üzerine ulaşmış ve bu şirketler Türkiye pazarının yüzde 90’ını temsil etmektedir.