Yahşibey Tasarım Çalışmaları, 2006 yılından bu yana gerçekleştirdiği her biri 15 gün süren atölyelere 2022 yazında da devam ediyor. Toplam 45 atölye gerçekleştirilen ve Covid-19 salgını nedeniyle iki yıldır ara verilen uluslararası Yahşibey Projesi, bu yaz 46-47-48 ve 49. Atölyeleri düzenliyor.
Yalnızca üniversitelerin tasarım bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin çağrıldıkları çalışmalar bu yaz sırasıyla Umut Altıntaş ve Gizem Hız; Özge Güven ve Bahar Türkay; Özlem Yalım; Nevzat Sayın ve Herkes İçin Mimarlık tarafından yürütülecek.
Kâr amacı gütmeyen Emre Senan Tasarım Vakfı tarafından düzenlenen projeye bugüne kadar dünyanın farklı yerlerinden 475 öğrenci ve 79 proje lideri katıldı. Katılımcıların herhangi bir ücret ödemediği çalışmalar İzmir ili, Dikili ilçesi Yahşibey Köyü‘nde gerçekleşiyor.
Öğrencilerin ilgilendikleri atölye için web sitesinde duyurulan e-posta adreslerine bir niyet mektubu, öz geçmiş ve portfolyolarını iletmeleri gerekiyor. Her çalışma için kontenjan 10 öğrenci ile sınırlı. Çalışmalar iki dilli olduğu için İngilizce bilmek tercih nedeni olabilir.
Program
46. Atölye | Grafik Tasarım
13-22 Temmuz 22022
Yürütücüler: Umut Altıntaş, Gizem Hız
47. Atölye | Grafik Tasarım
25 Temmuz – 4 Ağustos 2022
Yürütücüler: Özge Güven, Bahar Türkay
48. Atölye | Kurmaca Tasarım / Köyün Sözü
6-13 Ağustos 2022
Yürütücü: Özlem Yalım
49. Atölye | Mimarlık / Terk Edilmiş Köy Okullarını Ne Yapmalı?
15-30 Ağustos 2022
Yürütücüler: Nevzat Sayın, Herkes için Mimarlık Derneği
Ayrıntılı bilgi ve önceki dönem çalışmaları için: www.yahsiworkshops.com