(Cosentino)’nun “Silestone” ve “Dekton” Ürünlerine İspanya Ulusal Yenilik Ödülü!

Mimari ve tasarım için yenilikçi ve sürdürülebilir yüzeylerin üretimi ve dağıtımında faaliyet gösteren Cosentino’nun “Silestone” ve “Dekton” ürünleri, İspanya Bilim ve Yenilik Bakanlığı tarafından verilen İspanya Ulusal Yenilik Ödülü’nü aldı.

Valensiya Sergi Merkezi‘nde İspanya Kralı 6. Felipe ve Kraliçesi Letizia‘nın başkanlığında gerçekleşen İspanya Ulusal Yenilik Ödülü töreninde ödül almaya hak kazanan Cosentino, inovasyon yönünden model olmasıyla ödüle değer görüldü. Ödülü veren jüri ayrıca Cosentino’nun bir aile şirketi olmasıyla birlikte tasarım ve mimariye yönelik yüzeylerin üretimi ve dağıtımında şirketin dünya çapında bir konuma ulaşmasını da takdir etti.

İspanya kralları, söz konusu ödülü Cosentino Group Başkanı ve CEO’su Francisco Martínez-Cosentino‘ya verdi. Törene; İspanya Bilim ve Yenilik Bakanı Diana Morant, Generalitat Valenciana Başkanı Ximo Puig ve Valencia Belediye Başkanı Joan Ribó’nun da aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.


Cosentino Group 
Merkezi İspanya’da bulunan Cosentino Group, mimari ve tasarım amaçlı yenilikçi yüzeylerin üretim ve dağıtımını yapan global bir aile şirketidir. Cosentino Group, yenilikçi yaklaşımlar ile trendleri belirleyen ve insan hayatına değer katan çözümler tasarlamaktadır. Grup, kalkınmasını uluslararası genişlemeye, yenilikçi bir araştırma ve geliştirme programına, çevreye ve sürdürülebilirliğe saygıya, topluma, faaliyet gösterdiği yerel toplulukların eğitim, eşitlik, sağlık ve güvenliğine yönelik devam eden kurumsal yükümlülüğe dayandırmaktadır.

İspanya Almeria merkezli Cosentino Group, ürün ve markalarının dağıtımını 80’den fazla ülkede yapmaktadır. 29’u kendine ait tesislerde olmak üzere, 32 ülkede faaliyet yürütmektedir. Grubun Almeria’da altı, İspanya’da bir akıllı lojistik platformu olmak üzere yedi fabrikası ve dünya genelinde 140’tan fazla ticaret ve iş birimi mevcuttur. Cosentino Group finansal cirosunun yüzde 90’ını uluslararası pazarlardan elde etmektedir.