(Kalyon Kültür)’de Nefes Alan Bir Dünya İçin “Flora” Sergisi…

Kalyon Kültür, Nişantaşı Taş Konak’ta 28 Mayıs’a kadar devam etmekte olan “Flora” sergisiyle doğa ve sanat ilişkisine dikkat çekerken, ziyaretçilerini nefes alan bir dünya için birlikte hareket etmeye davet ediyor. Gelecek kuşaklara daha yeşil bir dünya bırakmanın önemini vurgulamak için Kalyon Kültür, sergiye gelen ziyaretçiler adına fidan dikiyor.


“Flora”
Sergi

Küratör: Ceren Arkman, Irman Arkman
Sanatçılar: Anna Ridler, Clement Valla, François Quévillon, Mat Collishaw, Mustafa Hulusi, Pascual Sisto, Quayola, Ryoichi Kurokawa, Sabrina Ratté
Tarih: 19 Ocak – 28 Mayıs 2022 Cumartesi
Yer: Kalyon Kültür, Şişli / İstanbul


Sürdürülebilir bir gelecek için somut adımlar atmanın önemine inanan Kalyon Kültür, “Flora“ başlıklı sergi kapsamında yer alan bu proje ile iklim krizine dikkat çekmeyi amaçlıyor. Sanatseverlerin katılımıyla gerçekleşecek projede yer alan herkes, sergi bitiminde isimlerine özel hazırlanan fidan sertifikasına sahip oluyor.

Ceren ve Irmak Arkman küratörlüğünde, dijital sanat alanının öncü isimleri Anna Ridler, Clement Valla, François Quévillon, Mat Collishaw, Mustafa Hulusi, Pascual Sisto, Quayola, Ryoichi Kurokawa, ve Sabrina Ratté’nin işlerini bir araya getiren sergi, insanların sanat çerçevesinde doğayı nasıl yorumladığına odaklanırken, bitki tasvirleri özelinde dijital sanatçıların doğaya getirdiği yenilikçi ve değişik yorumlara eğiliyor.

Doğa teması etrafında düzenlenecek sergi serisinin bir sonraki etkinliği 17. İstanbul Bienali‘ne paralel olarak Eylül ayında gerçekleşecek. Günümüzün en önemli problemlerinden biri olan iklim krizine dikkat çekecek ve insanların doğa üzerindeki etkilerine odaklanacak olan etkinliğin adı “İnsan Eli Değmiş (Touched by Mankind)” isimli sergi olacak.

Uluslararası 9 sanatçıyı bir araya getiren “Flora” sergisi hakkında ayrıntılı bilgi için Kalyon Kültür web sayfası veya bi_özet’in daha önceden yer verdiği ilgili haberi incelenebilir.


Kalyon Kültür
Nişantaşı’nda, tarihi ve mimari öneme sahip Taş Konak’ta yer alan Kalyon Kültür, kendini kültürel üretimi destekleyen, dijital sanat, yeni medya ve performans sanatları başta olmak üzere çok disiplinli programlar geliştiren genç bir kültür kurumu olarak tanımlar.

Sanat ve Etkinlik direktörlüğünü Ceren-Irmak Arkman’ın üstlendiği Kalyon Kültür, kültürel üretimi belirli bir mekâna bağlı kalmadan, iş birlikleri geliştirerek desteklemeyi ve gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.