(SALT Beyoğlu)’nda Çevrim İçi Konuşmalar: “Kurak Topraklar” ve “İklimcil Konuşmaları”

Cooking Sections (Daniel Fernández Pascual ve Alon Schwabe)

SALT Beyoğlu’nda 7 Nisan – 24 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleşen “İklimcil: Mevsimler Sürüklenirken” sergisi kapsamında, Cooking Sections’ın yaptığı söyleşiler SALT YouTube kanalında Türkçe alt yazı seçeneğiyle erişime açıldı.

“İklimcil: Mevsimler Sürüklenirken” sergisi süresince “Exhausted (Kurak Topraklar) sahnesi, toplumsal cinsiyet, sosyoloji, tarih ve genetik bilimi alanlarında çalışan konuşmacılar tarafından, toprağın ve insan vücudunun tükenmesine dair farklı anlatılar yaratılması için kullanıldı. Bu kapsamda, Kadir Has Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden iktisat tarihçisi Ulaş Karakoç, İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Gülhan Balsoy ve Cooking Sections’ın enstalasyonda yer alan nesne ve belgeleri tartıştığı sunumlar, Kurak Topraklar web sitesinden veya SALT’ın YouTube kanalından izlenebilir.

Cooking Sections’ın Ekim 2021’de yaptığı söyleşiler ise SALT Online YouTube kanalında Türkçe alt yazı seçeneğiyle erişime açıldı: Siyaset bilimci ve antropolog James C. Scott’ın katılımıyla gerçekleştirilen programda yerleşik hayata geçiş ve devletin oluşumu süreçleri tarımsal pratiklerin ışığında soruşturuluyor; sanatçı Lucy Beech ve bilim tarihçisi Tamar Novick söyleşisinde çiftlik hayvanlarında doğurganlığı artırma yöntemleri ve “freemartin” olgusu üzerinden kısırlık konusu tartışılıyor.