(Not Mimarlık) “Havuz İzmir” Projesi ile BIG SEE Mimarlık Ödülü 2022 Kazananları Arasında!

ZM Yasa Photography

Tasarımın birçok dalında farklı ölçek ve kategorilerde verilen BIG SEE Architecture Awards 2022’nin (BIG SEE Mimarlık Ödülleri 2022) “Kamu ve Ticari Alanlar” kategorisinin kazananları arasında Türkiye’den Not Mimarlık, Havuz İzmir projesi ile yer aldı. Proje ayrıca, büyük ödül kategorisinin de adayları arasında bulunuyor.

Bayraklı Sahili Yaya Köprüsü ile Not Mimarlık, geçtiğimiz yıl da BIG SEE Mimarlık Ödülü 2021in sahibi olmuştu. Aşık Veysel Rekreasyon Alanında yer alan Not Mimarlık tasarımı Havuz İzmir, atık bir malzeme olan cam kayalarla biçimlenmiş gabion kabuğu sayesinde ışık-gölge oyunları yaratarak yapıdaki deneyimi eşsizleştirmeyi amaçlıyor. Havuz İzmir projesinin ekibinde Not Mimarlık kurucu ortakları Merih Feza Yıldırım ve Serdar Uslubaş yer alıyor.

ZM Yasa Photography

Güneydoğu Avrupa’dan çeşitli ölçeklerde tasarımların potansiyelini ve zenginliğini öne çıkarmayı misyon edinen BIG SEE (South East Europe) platformu her sene bölgeden seçilen tasarımları ödüllendirerek belgeliyor.

ZM Yasa Photography

BIG SEE Mimarlık Ödülleri ve Havuz İzmir projesiyle ilgili ayrıntılı bilgi için: https://bigsee.eu/bornova-semi-olympic-pool-project-izmir/