CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı kapsamında sağlanan “Sanatsal Üretim Fonu” için başvurular, 18 Şubat saat 18:00’de sona eriyor. Kariyerlerinin başında olan, Türkiye’de yaşayan ve görsel sanat alanlarında üretimler yapan sanatçı ve ekiplerin başvurularına açık olan program seçilen projelere bütçe ve mentorluk desteği sağlayacak.
CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı
Sanatsal Üretim Fonu
Başvuruların Başlangıcı: 17 Ocak 2022
Başvuru İçin Son Tarih: 18 Şubat 2022, Cuma
Başvuru Platformu: Goethe-Institut’un Hibe Başvuru Portalı
Türkiye’de kültür-sanat alanındaki sivil toplum çalışmalarını güçlendirmeyi amaçlayan, Avrupa Birliği projesi CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı‘nın dördüncü açık çağrısı Sanatsal Üretim Fonu için başvurular 17 Ocak’ta başlamıştı. Programın kapsamı ve diğer fon programları hakkında ayrıntılı bilgi için ilgili bi_özet haberi incelenebilir:
CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı 30 Haziran’da BAŞLIYOR…
CultureCIVIC hibe programlarının sonuncusu Sanatsal Üretim Fonu, seçilen sanatçı ve ekiplere deneyim paylaşımıyla birlikte, yeni eserler üretme olanağı sağlanması, ağ kurma ve sanat dünyasına erişim için alan yaratmayı hedefliyor. Resim, çizim, baskı teknikleri, heykel, seramik, fotoğraf, ses, video, yerleştirme veya karma mecralarda üretimler yapan, Türkiye’de yaşayan, 25-45 yaş arasında ve kariyerinin başındaki sanatçılara açık olan Sanatsal Üretim Fonu kapsamında 15 projenin 3.000 avroya varan bütçe ve mentor programı ile desteklenmesi planlanıyor.
Program, Ankara, İstanbul ve İzmir’in ötesinde geniş bir coğrafyada sanatçıları odağına alıyor. Sanatsal Üretim Fonu kapsamında desteklenecek toplam 15 sanatsal üretimin 10 tanesi, bu şehirlerin dışından gelen başvurulardan seçilecek. 2024’e kadar ise, 3 açık çağrı ile Türkiye’nin farklı şehirlerinden toplamda 45 sanat projesinin desteklenmesi hedefleniyor.
Sanatsal Üretim Fonu için başvurular 18 Şubat, Cuma günü saat 18:00’de sona eriyor. Başvurular başvuru portalı aracılığıyla çevrim içi olarak gerçekleştiriliyor. Program hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru portalına ulaşmak için bağlantıya tıklayarak CultureCIVIC‘in web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı
Goethe-Institut Istanbul, Anadolu Kültür, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Institut français Türkiye ve Danimarka Kültür Enstitüsü Türkiye ofisi ortaklığında, Türkiye Hollanda Büyükelçiliği işbirliğiyle gerçekleşen bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, Türkiye’de kültür-sanat alanındaki sivil toplum çalışmalarını güçlendirmeyi amaçlıyor. CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, özellikle kariyerinin başındaki sanatçılara, yeni kültür oluşumlarına ve büyükşehirler dışında varlık gösteren aktörlere geniş yer ayıran hibe programlarıyla, Türkiye’nin farklı bölgelerinde kültür sanat alanında diyaloğun, işbirliğinin ve iletişimin geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Başvuruda bulunan projeler değerlendirilirken hak temelli faaliyetleri destekleyen; farklı etnik, dinî, dilsel geçmişe sahip aktörleri bir araya getiren; cinsiyet eşitliği, LGBTİ+ hakları, sosyal uyum, insan hakları, ifade özgürlüğü ve çocuk hakları gibi konulara odaklanan faaliyetlere öncelik veriliyor. CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, “Yerel Projeler”, “Yapısal Destek”, “Kentler Arası Ağ Geliştirme” ve “Sanatsal Üretim” başlıklı farklı ihtiyaçlara yönelik dört hibe programı aracılığıyla, kültür-sanat alanında proje üreten sivil toplum kuruluşlarına, sanatçılara, kültür profesyonellerine ve kültür kurumlarına Mart 2025’e kadar 1.6 milyon avro destek sağlayacak.