(Yapı Kredi Kültür Sanat)’ta “Tüketimin Ardındaki Beyoğlu’nda Yürümek”

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık (YKKSY), 11 Şubat Cuma günü “Tüketimin Ardındaki Beyoğlu’nda Yürümek” isimli bir yürüyüş rotası düzenliyor. Etkinlik kapsamında yürüyüş rotasında kullanılan kaynaklardan artakalanların kenti nasıl etkilediği, hangi mekanizmaların ortaya çıkışına neden olduğunun öğrenilmesi amaçlanıyor.


“Tüketimin Ardındaki Beyoğlu’nda Yürümek”
Yürüyüş Rotası

Anlatıcılar: Aslı Sarığlu, Ali Mendillioğlu, Elmas Arus
Tarih:
11 Şubat 2022 Cuma | Saat: 11.00
Yürüyüş Rotası: YKKSY Galatasaray Merkez Binası – Tarlabaşı, Dolapdere


Beyoğlu’nda kültür, eğlence, yeme-içme mekânlarındaki süregelen üretim ve tüketim, her gün devasa boyutta atığın ortaya çıkmasına yol açıyor. Barlardan ve lokantalardan çıkan cam, yayınevlerinden çıkan kâğıt, büyük giyim mağazalarından çıkan tekstil atıkları nereye gidiyor, nerelerde bekliyor?

“Tüketimin Ardındaki Beyoğlu’nda Yürümek” isimli yürüyüş rotası, katılımcıları Beyoğlu’nun görünmeyen yüzüne bakmaya, kullanılan kaynaklardan artakalanların kenti nasıl etkilediği, hangi mekanizmaların ortaya çıkışına neden olduğu konusunda düşünmeye teşvik ediyor.

Yapı Kredi Kültür Sanat’ın Galatasaray’daki merkezinde başlayıp Tarlabaşı-Dolapdere yönünde devam edecek olan yürüyüşün anlatıcıları; “Araf’ta Bir Beyoğlu” projesi ekibinden araştırmacı Aslı Sarığlu, Geri Dönüşüm İşçileri Derneği’nden Ali Mendillioğlu ve Sıfır Ayrımcılık Derneği’nden Elmas Arus.

Yürüyüş, izleyiciyi İstanbul’a ekoloji ve kent ilişkisi çerçevesinden bakmaya davet eden “BURASI” isimli sergi kapsamında İstanbul Planlama Ajansı tarafından düzenleniyor. 27 Şubat tarihine kadar Yapı Kredi Kültür Sanat’ta devam eden sergi hakkında ayrıntılı bilgi için bi-özet‘in önceden yayımladığı haber incelenebilir.


İstanbul Planlama Ajansı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan bir ortak akıl mekanizmasıdır. Küresel sistem içerisinde İstanbul’un rolünü, vizyonunu, gideceği yönü belirlemeyi ve İstanbul’un gerçek sorunlarına bilimsel, akılcı ve kalıcı çözümler üretmeyi amaçlar.

Beyoğlu Senin
Beyoğlu kent gündemini yeniden tartışmaya açmak amacıyla Beyoğlu sakinleri, İstanbullular, sivil toplum kuruluşları, uzmanlar, bilim insanları ve ilgili kamu kurumlarını bir araya getirir ve birlikte çalışmanın yol haritasını oluşturur.