“İstanbul Kitapçısı” ve “Mecidiyeköy Sanat”ın Cepheleri (Reynaers Alüminyum)dan!

Orhun Ülgen Works

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce yenilenen ve çevresi tekrar düzenlenen Mecidiyeköy Meydanı’nın iki şeffaf yapısı “İstanbul Kitapçısı” ve “Mecidiyeköy Sanat”ta, Reynaers Alüminyum Sistemleri uygulandı.

Tamamen yenilenen Mecidiyeköy Meydanı, iki yeni şeffaf yapısıyla dikkat çekiyor: “İstanbul Kitapçısı” ve “Mecidiyeköy Sanat” yapıları. Modern mimarisi ve şeffaflığı ile öne çıkan iki yapıda da Reynaers Alüminyum’un imzası var. Reynaers’ın proje özelinde geliştirdiği sistem aracılığıyla geniş şeffaf yüzeyleri olan sergi alanı ve kitapçı, meydanla ilişki kuracak şekilde tasarlanmış.

Tamamen alüminyum ve cam malzemeden oluşan “İstanbul Kitapçısı” ve “Mecidiyeköy Sanat” içerideki aydınlatma sistemiyle, gece gündüz şeffaflığını koruyor. İstanbul’un en işlek meydanlarından olan Mecidiyeköy, ilk yenilenen meydan olma özelliğiyle de örnek proje. 24 saat işlek olan meydanı kullanan bu iki yapı sayesinde sergiler ziyaret edilebiliyor, oldukça fazla seçeneğin bulunduğu kitapçıda zaman geçirilebiliyor. Yapılar sayesinde meydandaki kültürel aktiviteler de takip edilebiliyor.


Proje Künyesi:

Uygulayıcı | Başkent Alüminyum
Yatırımcı | İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Mimar | Caps Office (mimari ve kentsel tasarım), Kaat Architects (mimari uygulama projesi)
Giydirme Cephe, CW-50, Kapılar, ML 8 XL Pivot Kapı | Reynaers Aluminyum Sistemleri 
Fotoğraflar | Orhun Ulgen Works