(TGÜB) 30. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Dernek Başkanı F. Fethi Hinginar Seçildi!

TGÜB Başkanı F. Fethi Hinginar

Türkiye’de yapı kalitesinin ve enerji verimliliği bilincinin artması yönünde 1990 yılından bu yana önemli çalışmalara imza atan Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği’nin (TGÜB) 15 Ekim 2021 tarihli 30. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar dernek başkanı seçildi.

Genel Kurulda yapılan seçimlerde TGÜB Yönetim Kurulu üyeliklerine, F. Fethi Hinginar (Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı), İrem Öksüz (KÇS Gazbeton Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), K. Gökhan Bozkurt (NUH Yapı Ürünleri CEO’su), Mustafa G. Günbulut (Gaziantep Ytong Yönetim Kurulu Başkanı) ve Cengiz Çelik (Arkoz Gazbeton Genel Müdürü) getirildi.

Yapı malzemeleri sektörünün uluslararası standartlarda kaliteye ulaşması için öncülük eden TGÜB’ün hedefleri konusunda bilgi veren Başkan F. Fethi Hinginar şunları söyledi:

“Kasım 2019’da yapılan Olağanüstü Genel Kurulu takip eden yaklaşık 2 yıllık dönem, dünya ölçeğinde tüm insanlığı etkisi altına alan küresel pandemi ve ağır ekonomik koşullarda, oldukça zorlu şartlar altında geçti. Bu koşullara rağmen Yönetim Kurulumuz, Dernek tüzüğümüzde belirtilen amaçları gerçekleştirmek için çalışmalarını büyük bir gayretle sürdürdü. TGÜB olarak sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir yapılar, kentler için gazbeton yapı malzemelerini dünya standartlarında üretmeye devam ettik. Ülkemizin özellikle kentsel yenileme çerçevesinde ihtiyacı olan hafif ve güvenli yapı malzemesi ihtiyacını karşılamak, bu alana olan katkımızı artırmak temel hedefimiz. Enerji verimli, yanmaz, çevre dostu özelliklere sahip gazbeton yapı ürünlerinin geniş kitleler tarafından bilinir ve tercih edilir hale getirilmesini sağlamak ve Türkiye gazbeton sektörünün uluslararası pazarda üretim ve satış sıralamasında yakaladığı başarıyı sürdürmesi için çalışıyoruz. Gazbeton, dünyada ve özellikle Avrupa’da kabul görmüş, güvenilen bir malzeme olup, sektör teknolojik açıdan uluslararası düzeyde deneyim ve bilgi birikimine sahiptir. Bu donanım doğal olarak, yapımcı ve kullanıcıya güven vermekte ve her yıl artmakta olan gazbeton üretimi beraberinde yatırım, istihdam ve ekonomik fayda getirmektedir.”

Hinginar şöyle devam etti: “Son yıllarda gerçekleştirilen yeni yatırımlarla birlikte, ülkemiz gazbeton sektöründe toplam 10 üretici ve 16 üretim tesisi bulunmaktadır. Bu gazbeton üretim tesislerinin toplam kurulu kapasitesi, 7 buçuk milyon metreküp seviyesine ulaşmıştır. Birliğimizin kuruluşunun 31. yılını geride bırakmak üzere olduğumuz şu günlerde, önümüzdeki dönemin gerek yatırım ve gerekse satışlar açısından, üyelerimiz için verimli bir yıl olması en büyük temennimizdir.”

F. Fethi Hinginar
1946 yılında İstanbul’da doğdu. Sultanahmet Ticaret Lisesi ve sonrasında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden 1968 yılında mezun oldu. 1970 – 1979 yılları arasında Türk Philips’te görev yaptı. 1979 yılından bu yana Türk Ytong Sanayi A.Ş.’de muhtelif kademelerde ve halen Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. 1993 yılında Milli Prodüktivite Merkezi tarafından “YILIN İŞADAMI” seçilmiştir. 1997 yılında Genç Yönetici ve İşadamları Derneği “GYİAD” tarafından “Türkiye’nin En İyi 50 Yöneticisi” arasında yer almıştır. 2015-2017 yılları arasında Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır.