[Acil Duyuru Panosu]: yanginihtiyac.com

Başta Antalya Manavgat, Muğla Marmaris, Bodrum ve Milas, Adana, Mersin olmak üzere Türkiye genelinde birçok noktada 28 Temmuz tarihinden itibaren meydana gelen orman yangınları ile mücadeleler sürüyor. Yangın söndürme çalışmaları sırasında sahada çalışan ekiplere ve sonrasında yangından zarar gören bölgelere destek vermek amacıyla kurulan yanginihtiyac.com bölgelerin güncel ihtiyaçlarını paylaşarak destek vermek isteyenleri ihtiyacı olanlarla buluşturuyor.

Yangın bölgelerindeki belediyeler, STK’lar ve gönüllü ekipler tarafından bildirilen ihtiyaç listelerinin paylaşıldığı yanginihtiyac.comda ihtiyaç duyulan ürünlerin nereden temin edilebileceğine dair bilgiler de yer alıyor.

Bilgi kirliliğinin doğru bilgiye erişimini zorlaştırmasına cevaben mimar, şehir plancıları ve sanatçılardan oluşan bir ekip tarafından hazırlanan ve destekte bulunmak isteyenler için süreci kolaylaştırmayı amaçlayan site kolektif katkılarla güncelleniyor.

İhtiyaç listeleri, sahadan güncel bilgiler, ürün detayları ve tedarik bilgileri ile ilgili katkıda bulunmak isteyenler yanginihtiyac@gmail.com’a mail atabilirler.