(Mimarlar Derneği 1927)’de Kitap Tanıtımı: Düşünme ve Görselleştirme Aracı Olarak Türkiye’de Mimari Maket

Mimarlar Derneği 1927 ve Pelin Derviş Yayın Projesi işbirliğiyle yayınlanan Düşünme ve Görselleştirme Aracı Olarak Türkiye’de Mimari Maket | 20. Yüzyıldan Bir Kesit kitabının tanıtımı 27 Ekim Salı günü saat 19:30’da Pelin Derviş moderatörlüğünde ve projeye emek verenlerin katkılarıyla gerçekleşecek.

Pelin Derviş Yayın Projesi’nin ilk kitabı Düşünme ve Görselleştirme Aracı Olarak Türkiye’de Mimari Maket | 20. Yüzyıldan Bir Kesit, Mimarlar Derneği 1927 işbirliğiyle yayımlandı. Kitap, maketin mimarlık pratiği-eğitimi-tarihi ve arşivindeki yerine değinen metinlerin yanı sıra sekiz maket yapımcısının —Sami Pazarbaşı, Sidel Pazarbaşı, Yusuf Z. Ergüleç, Selahattin Yazıcı, Mehmet Şener, Varjan Yurtgülü, İhsan Kostak, Murat Küçük— yaşam öyküleri, profesyonel çalışmaları ve üretimlerinden oluşan bir seçkiyi kapsıyor. Türkiye’de Mimari Maket projesinin ilk çıktısı 2017 yılında, Studio-X Istanbul’da açılan Düşünme ve Görselleştirme Aracı Olarak Türkiye’de Mimari Maket başlıklı sergiydi. Kitap, hem çalışmanın filizlenmesine olanak veren bu sergiye hem de çalışma sürecinde işbirliği yapılan ODTÜ Mimarlık Fakültesi ve SALT Araştırma ile arşiv özelinde yapılan çalışmalara ve bu bağlamdaki tartışmalara yer veriyor. Kitabın tanıtım toplantısı araştırma projesine katkı verenlerin katılımıyla gerçekleşecek.

Konuşmaları dinlemek ve soru-cevap oturumuna katılmak için bilgisayar ya da telefonunuza ZOOM uygulamasını indirip bir kullanıcı profili oluşturmanız gerekmektedir. Sonrasında aşağıdaki bağlantıyı takip ederek ya da toplantı numarasını uygulamaya girerek etkinliğe katılabilirsiniz. Etkinlik ayrıca Mimarlar Derneği 1927 Youtube hesabında eş zamanlı olarak yayınlanacaktır.

ZOOM Bağlantısı: zoom.us/j/2168948632
ZOOM Meeting ID: 216 894 8632

Youtube bağlantısı: www.youtube.com/channel/UCkB46f7vB00exAQJzJ6O6Jw