(Arkema) İtalyan Şirket (Ideal Work)’ü SATIN Alıyor!

Bostik, yüksek katma değerli dekoratif zemin teknolojilerinde uzmanlaşmış bir İtalyan şirketi olan Ideal Work’ün planlanan satın alınmasıyla, zemin kaplama ürünleri yelpazesini güçlendiriyor. Arkema’nın yapıştırıcılarda hedeflenen büyüme stratejisiyle uyumlu olan bu proje, Bostik’in inşaat sektöründeki mevcut ürün gamını en son teknolojilerle mükemmel şekilde tamamlayacak.

Yıllık cirosu 10 milyon euro civarında olan Ideal Work, 1997 yılında kuruldu. 25 kişiyi istihdam eden şirket, yıllar içinde hızla büyüdü. Özellikle mikro çimento teknolojisi sayesinde, üst düzey dekoratif zemin sektöründe uzmanlık ve benzersiz bir yaklaşım geliştirdi. Zemin hazırlığı ve zemin yapıştırıcıları alanındaki mevcut serileri tamamlayan Ideal Work’ün çözümleri, Bostik’in ürün yelpazesini genişletmesine ve kendini döşeme, yenileme ve dekorasyonda katma değeri yüksek bir niş pazarda konumlandırmasına olanak tanıyacak. Ideal Work de Bostik’in ticari ağından yararlanarak küresel çapta gelişimini ve uzmanlığını hızlandırabilecek.

Bu ilave satın almada, Ideal Work’ün solventsiz veya düşük uçucu organik bileşik emisyonlu ürünler ve geri dönüştürülmüş malzemeler kullanan mikro çimento teknolojisi, Grub’un ve Bostik’in Kurumsal Sosyal Sorumluluk hedefiyle de tutarlı. Bostik’in inşaat pazarındaki ve özellikle de döşeme çözümleri sektöründeki büyüme stratejisiyle mükemmel bir şekilde uyumlu olan bu anlaşmanın 2020’nin dördüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.


Bostik:
Bostik, Endüstriyel üretim, İnşaat ve Tüketici pazarlarında önde gelen küresel yapıştırıcı uzmanıdır. Bir asırdan fazla bir süredir, insanların günlük yaşamlarında karşılaştıkları güçlüklere, daha akıllı ve uyumlu yenilikçi yapıştırıcı çözümler geliştirmektedir. Beşikten mezara, evden ofise, Bostik akıllı yapıştırıcıları her yerde bulunabilir. Şirket, 2,1 milyar euro’luk cirosu ve 6 bin çalışanıyla 50’den fazla ülkede faaliyette bulunmaktadır.

Bostik Türkiye de, yapı ve endüstri sektöründe sızdırmazlık, yapıştırıcı ve yapı kimyasalları alanlarında çok güçlü bir marka olmakla beraber çok geniş bir ürün portföyüne sahiptir. Bostik’in, İnegöl ve Çorlu’da birer üretim tesisi bulunuyor. www.bostik.com.tr

Arkema:
Bir malzeme tasarımcısı ve yenilikçi çözümler üreticisi olarak Arkema, malzemeleri şekillendirerek yeni kullanım alanları yaratır. Dengeli iş portföyümüz, yüksek performanslı malzemeleri, endüstriyel ihtisasları ve kaplama çözümlerini kapsamaktadır. Dünyaca tanınmış markalarımız hizmet verdiğimiz pazarların liderleri arasındadır. 2019 yılında 8,7 milyar euro ‘luk cirosu ile dünya çapında yaklaşık 20 bin çalışanıyla 55 kadar ülkede 144 üretim tesisi ile faaliyet göstermektedir. Tüm ortaklarımızla aktif işbirliği taahhüt ediyoruz. Kuzey Amerika, Fransa ve Asya’daki araştırma merkezlerimiz, biyo-esaslı ürünler, yeni enerjiler, su yönetimi, elektronik çözümler, hafif malzemeler ve tasarım, ev verimliliği ve yalıtım alanındaki gelişmelere odaklanmaktadır. www.arkema.com