Sektörün 2019 Özeti!

bi_özet’te 2019 yılı içinde sektöre yönelik birçok habere yer verildi. Yapı sektöründeki yenilikçi ürünler, projeler, önemli etkinlikler tanıtıldı. 2019’da bi_özet’te yayınlanan 1200 içerik içinden en çok ilgi görenleri derledik:

//haftanın projesi

Başak Akkoyunlu Design’ın Villa Duo projesi, 2019 yılı içinde Haftanın Projesi bölümünün en çok dikkat çeken içeriği oldu.

 


//güncel – //dünyadan

Amerikan Enerji Bakanlığı’nın düzenlediği Solar Decathlon Afrika yarışmasında Türkiye’yi temsil eden Team Bosphorus ekibinin, “İnovasyon” ve “Mühendislik ve İnşaat” kategorilerinde sırasıyla 99 ve 91 puan alarak birinci olduğu haberi, 2019 yılı içinde Güncel ve Güncel-dünyadan bölümünün en çok ziyaret edilen haberi oldu.


//kurumsal

Sarıyer Belediyesi’nin Maslak’ta hizmete giren Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nin (BKSM) açılış haberi, 2019 yılı içinde bi_özet’in Güncel-Kurumsal bölümünün en çok okunan haberi oldu.

 


//proje

2011 yılında toplam 132 projenin katıldığı Troya Müzesi Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda oybirliği ile birinci olan ve 10 Eylül 2018’de ziyarete açılan projenin, mimari Ömer Selçuk Baz tarafından anlatıldığı haber,  2019 yılı içinde bi_özet’in Güncel-Proje bölümünün en çok ilgi çeken haberi oldu.


//gayrimenkul

Gayrimenkul haberleri, köşe yazarları, söyleşiler, özel bölümler ve yenilikçi ürün ve proje tanıtımları ile zengin bir içeriğe sahip olan bi_özet gayrimenkul’ün yeni 7. sayısı, bi_özet’in Güncel-Gayrimenkul bölümünün en çok ziyaret alan haberi oldu.

 


//yenilik

Bosch’un enerji verimliliğinde A sınıfında yer alan yeni 24 Kw kapasiteli Condens 2200i W yoğuşmalı kombisi, 2019 yılı içinde bi_özet’te en çok ilgi gören yenilikçi ürün oldu.

 

 

 


//etkinlik

Vehbi Koç Vakfı ve Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM)’nin, Vehbi Koç Vakfı kuruluşunun 50. yılı kapsamında, Ali Cengizkan ve Müge Cengizkan’ın küratörlüğünde hazırladığı  “Bir Şehir Kurmak: Ankara 1923 – 1933” sergisi, 2019 yılında bi_özet’in Etkinlik kategorisinde en çok okunan haber oldu.

 

 


//yarışma/ödül

 

Türk Ytong tarafından bu yıl 20.’si, “Plan B: Akıntıya Karşı Bir Mimarlık Okulu” temasıyla düzenlenen Mimari Fikir Yarışması’nın ilk başvuru duyurusu bi_özet’in Etkinlik-Yarışma/Ödül kategorisinde 2019’un en çok ziyaret edilen haber oldu.


//sanat

İnsanların birbirleri ve gezegenin döngüleri ile uyumlu yaşayabileceğini düşünenlerin bir araya geldiği bir buluşma olan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin (SYFF) bu sene 21-24 Kasım tarihlerinde İstanbul’da Institut Français ve Salt Beyoğlu’nda gerçekleşeceği haberi, 2019 yılında bi_özet’in Etkinlik-Sanat kategorisinde en çok okunan haber oldu.


//sosyal sorumluluk

VitrA’nın eğitime katkıda bulunmak amacıyla başlattığı; mimarlık, iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı bölümlerinde okuyan öğrencileri buluşturan yaratıcı platformu VBenzeri Kampüs, 2019 yılında bi_özet’in Etkinlik-Sosyal sorumluluk kategorisinde en çok ziyaret edilen haber oldu.

 

 

 


//sponsorluk

TÇMB’nin 2002 yılından beri mimarlık öğrencilerine yönelik düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 18.’sinde başvuruların başladığı duyurusu, 2019 yılında Etkinlik-Sponsorluk kategorisinde en çok dikkat çeken haber oldu.

 

 

 

 

 


//yayın

Türkiye’nin en uzun soluklu mimarlık dergilerinden Arredamento Mimarlık’ın 30. yaşını kutladığı Şubat sayısı haberi, 2019 yılında bi_özet’in Yayın kategorisinde en çok okunan haber oldu.