Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın (ÇEİS), çimentonun inşaat projelerindeki kullanım alanlarına ve şekline ilişkin ön yargıları yıkmak ve yenilikçi kullanım alternatiflerine dikkat çekmek amacıyla düzenlediği “Yapı Tasarım Yarışması”nda, yeni bir aşamaya geçildi. 15 Ocak 2020 tarihine kadar devam edecek proje teslim süreci başladı.
Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın, ilk senesinde “Kamusal Alanda Yenilikçi Adımlar” teması ile düzenlediği yarışmada, yeni bir dönemece girildi. 9 Aralık 2019 tarihinde proje teslimleri başladı. Sektör profesyonelleri ve öğrencilerin internet üzerinden başvurabileceği yarışma kapsamında projeler, 15 Ocak 2020 tarihine kadar sisteme yüklenebilecek.
Yarışma kapsamında katılımcılardan, kentte ortak kullanıma imkan veren ve farklı kentsel mekanlara uyum sağlayabilecek, dolayısı ile rekreatif potansiyeli düşünülen bir pavyon tasarlamaları isteniyor. Tasarlanan pavyonun; yarışma temasında açıklanan Müştereklik/Kamusallık, Adaptif Olma/Uyarlanabilir Olma ve Taşınabilirlik/Mobilite kriterlerine cevap vermesi bekleniyor.
Profesyonel kategoride 190 bin, öğrenci kategorisinde 70 bin olmak üzere toplamda 260 bin TL ödül dağıtacak olan yarışmanın jürisinde, sektörün önemli isimlerinden İnş. Yük. Müh. Ahmet Topbaş, Dr. Mimar Cem İlhan, Dr. Mimar Dürrin Süer, Mimar Ömer Selçuk Baz ve Mimar, Dr. Öğr. Üyesi Tomris Akın yer alıyor.
Yapı Tasarım Yarışmasına başvurular 15 Ocak 2020’ye kadar devam ederken, yarışmanın kazananları 20 Şubat 2020 tarihinde duyurulacak.
Yapı Tasarım Yarışması ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.yapitasarimyarismasi.com/adresinden ulaşılabiliyor.
Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS):
Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), üyelerinin çalışma ilişkilerinde; ortak hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek, üyelerinin verimli çalışmalarına destek olmak, toplu iş sözleşmesi süreçlerini yönetmek, iş sağlığı ve güvenliğini geliştirmek amacıyla 1964 yılında kurulmuş bir işveren sendikasıdır. ÇEİS, endüstri ilişkileri ve insan kaynakları faaliyetleriyle birlikte, iş sağlığı ve güvenliği, mesleki eğitim, meslek standartları ve mesleki yeterlilikler ile istatistik faaliyetlerini yürütmektedir. Çimento sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin %95’inin üyesi bulunduğu ÇEİS, bugün, 33 kuruluşa bağlı 64 tesisi yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda platformda temsil etmektedir.