(PNR.istanbul), “Exchange: Journey” ile Devam Ediyor!

Binat İletişim&Danışmanlık ve Yapı Medya İletişim’in ortak projesi olarak hayata geçirilen PNR.istanbul 3 Nisan’da gerçekleşen ilk etkinliği “Exchange: New” ardından 26-27 Nisan’da “Exchange II: Journey”, “Face to Face” ve “Explore” ayakları ile devam ediyor!

Binat İletişim&Danışmanlık ve Yapı Medya İletişim’in ortak projesi olarak hayata geçirilen PNR.istanbul (Professional Network and Research Platform Istanbul), yapı sektörüne yönelik bir profesyonel iletişim ağı ve araştırma platformu. PNR.istanbul malzeme firmaları ve mimarlık ofislerini bir araya getiren “Face to Face”, gündemdeki konuları odağına alarak tartışmaya açan “Focus”, yeni pazar olanaklarının konuşulduğu “Forum”, iş deneyimlerinin aktarıldığı “Exchange” ve kapsamlı araştırmaların raporlandığı “Research” gibi alt programlarıyla deneyime ve araştırmaya dayalı bilgi üretimini ve bu bilgilerin hızlı ve şekilde profesyonellerle paylaşılmasını hedefliyor. Bu kapsamdaki ilk etkinlik 3 Nisan Çarşamba günü SALT Galata-Oditoryum’da “New” teması ile Exchange alt başlığında gerçekleşti.

Yapı Medya Etkinlik ve İletişim Yöneticisi Nurullah Kaya’nın sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte Banu Binat, PNR.istanbul projesinin, yapı sektörünün değişen ekonomik ve teknolojik koşullara uyum sağlaması için bir çözüm arayışı olarak ortaya çıkışından, bir deneyim ve bilgi paylaşım platformu olarak gelişiminden; Hollanda Başkonsolosu Bart van Bolhuis ise açık ve kapsayıcı şehirler için Hollanda’da sürdürülen çalışmalardan bahsetti. Ardından OMA’nın yönetici ortağı David Gianotten “Yerel Etki: Mimarın İnisiyatifi” başlıklı sunumunda mimar-işveren ilişkisine, pazar şartlarının mimariye etkisine ve mimarın zorlayıcı koşullar altında aldığı inisiyatifin kentsel ve sosyal bağlamdaki rolüne; Melike Altınışık ise İstanbul’daki Çamlıca TV Kulesi ve Seul’de inşa edilmesi planlanan Robot Bilimi Müzesi projelerinde teknoloji kullanımına dair kendi deneyimlerini paylaştı.

 

 

PNR.istanbul’un ikinci ayağı ise 26-27 Nisan’da üç farklı program ile gerçekleştirilecek. 26 Nisan’da İstanbul Deniz Müzesi’nde gerçekleşecek “Exchange: Journey”de dünyanın birçok farklı bölgesinde çalışan Mimar Saffet Kaya Bekiroğlu, Taşkışla’dan başlayarak Zaha Hadid ve Frank Gehry gibi mimarların ofislerine, ve sonra 2017 yılında kurduğu kendi mimarlık pratiği SKA’ya uzanan yolculuğu hakkında soruları cevaplayacak. Etkinlikte ayrıca T.C. Ticaret Bakanlığı, Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri’nden Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Oğuz Tekindaş “Mimarlık Pratiklerine ve Malzeme Üreticilerine Yurtdışı Faaliyetleri için Sağlanan Teşvikler”i anlatacak.

 

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliklerin yanı sıra PNR.istanbul kapsamındaki ilk “Face to Face” etkinliği ile Sancaklar Camisi ve İstanbul Deniz Müzesi ziyaretini de içeren “Explore”, 26-27 Nisan tarihlerinde PNR.istanbul ağına dahil olan yapı profesyonellerinin katılımı ile gerçekleşecek.

Arkilight, Dalsan, Işıklar Yapı Ürünleri, Hollanda Başkonsolosluğu, Lazzoni ve PETRA The Flooring Co.’nun katkılarıyla; Arredamento Mimarlık, Betonart, bi_özet gayrimenkul, bi_özet, mimarizm ve yapi.com.tr’nin medya desteği ile başlayan PNR.istanbul destekçileri arasına VitrA ve kibrID MATERIAL da eklendi. PNR.istanbul etkinlikleri genişleyen iletişim ağı ile devam edecek.

PNR.istanbul projesi hakkında ayrıntılı bilgi için: www.pnristanbul.com

26 Nisan’da gerçekleşecek “Exchange: Journey” etkinliğine kayıt olmak için: https://www.eventbrite.com/e/exchange-ii-journey-registration-60062970963


PNR.istanbul:
Binat İletişim&Danışmanlık ve Yapı Medya İletişim’in ortak projesi olarak hayata geçirilen PNR.istanbul, güçlü kültürel ve coğrafi bağlamıyla İstanbul’u merkez alarak Anadolu’dan Avrupa’ya ve dünyaya yayılan profesyonel iletişim ağı ve araştırma platformudur.

Düzenlenen faaliyetlerle deneyime ve araştırmaya dayalı bilgi üretimini ve bu bilgilerin en hızlı, en etkili şekilde profesyonellerle paylaşılmasını hedefleyen PNR.istanbul; “Face to Face”, “Research”, “Focus”, “Forum” ve “Exchange” gibi alt programlardan oluşuyor.