(ÇEİS), İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Merkezi ile KRİSTAL BARET ÖDÜLÜ’ne Layık Görüldü…

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi ile Kristal Baret Ödülleri’nin inovasyon kategorisinde ödüle layık görüldü. Çimento Sektörü İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Merkezi (ÇİSİEM), iş kazası anını birebir deneyimleme imkânı sunan sanal gerçeklik uygulaması başta olmak üzere sektör çalışanlarına sunduğu üst düzey eğitim ve uygulamalarla ödül almaya hak kazandı. ÇEİS, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kristal Baret Ödülleri’nde ödül alan tek sendika oldu.

“Sıfır İş Kazası” vizyonuyla iş sağlığı ve güvenliğine büyük çaplı yatırım yaptıklarını ve önceliklerinin insan olduğunu vurgulayan ÇEİS Genel Sekreteri Dr. H. Serdar Şardan şunları ifade etti: “Yaklaşık 1,5 milyon TL yatırımla kurulan Çimento Sektörü İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Merkezi, sektörün sıfır iş kazası vizyonuna ulaşmasında yaptığımız en büyük ve önemli yatırımlardan biridir. Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği merkezi sahibi ilk işveren sendikası olarak yıl boyunca sektör çalışanlarına yönelik eğitimler verdiğimiz merkezimizde başta mavi yaka çalışanlarımız olmak üzere, yılda 3 bin çalışanımıza ulaşmayı hedefliyoruz.”

Kapasite artıyor, iş kazası azalıyor

Son 10 yılda çalışan sayısının yaklaşık yüzde 40, klinker üretim kapasitesinin yüzde 90 arttığını belirten Şardan, “Bu artışa rağmen iş kazalarına ilişkin uluslararası kıyaslamalarda kullanılan kaza sıklık oranında yüzde 20, kaza ağırlık oranında yaklaşık yüzde 70’lik bir düşüş sağladık. Bu başarı, iş sağlığı ve güvenliği alanında yürüttüğümüz çalışmaların sonucudur. Gayretlerimizin Kristal Baret Ödülü’yle taçlandırılması bizim için büyük bir gurur ve motivasyon oldu” diye konuştu.

Teknik ve akredite iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin de verildiği ÇİSİEM’de özel olarak geliştirilen sanal gerçeklik modülleriyle, gerçek hayatta tecrübe edilemeyecek riskli durumlar simüle edilerek çalışanların deneyimlemesine imkân sağlanıyor. Merkez’in Endüstri 4.0 kapsamında kurulan teknolojik altyapısı, katılımcılığı öne çıkaran eğitim modeli, çalışma ortamını birebir yansıtan teknik eğitim uygulama alanları ile Türkiye’nin iş sağlığı ve güvenliği alanında önde gelen dijital merkezlerinden biri olması hedefleniyor.


Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS):
Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), üyelerinin çalışma ilişkilerinde; ortak hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek, üyelerinin verimli çalışmalarına destek olmak, toplu iş sözleşmesi süreçlerini yönetmek, iş sağlığı ve güvenliğini geliştirmek amacıyla 1964 yılında kurulmuş bir işveren sendikasıdır. ÇEİS, endüstri ilişkileri ve insan kaynakları faaliyetleriyle birlikte, iş sağlığı ve güvenliği, mesleki eğitim, meslek standartları ve mesleki yeterlilikler ile istatistik faaliyetlerini yürütmektedir. Çimento sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin %95’inin üyesi bulunduğu ÇEİS, bugün, 33 kuruluşa bağlı 64 tesisi yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda platformda temsil etmektedir.