Lüleburgaz SOSYAL GİRİŞİMCİLİK Konferansı Düzenlendi!

2017-2021 Stratejik Planı çerçevesinde 2018 yılını İnovasyon ve Tasarım Yılı ilan eden Lüleburgaz Belediyesi, inovasyon, tasarım ve girişimcilik alanlarında düzenlediği çeşitli organizasyonlarla gündeme geliyor. Girişimcilik ekosistemini canlandırma hedefiyle hareket eden Lüleburgaz Belediyesi, Okan Üniversitesi Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi ve SOGLab Sosyal Girişim Laboratuvarı paydaşlığıyla Lüleburgaz Sosyal Girişimcilik Konferansı’nı düzenledi.

2018 İnovasyon ve Tasarım Yılı kapsamında birçok değerli projeyi hayata geçiren Lüleburgaz Belediyesi, Okan Üniversitesi Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi ve SOGLab Sosyal Girişim Laboratuvarı paydaşlığıyla Lüleburgaz Sosyal Girişimcilik Konferansı’na ev sahipliği yaptı. 9 Haziran 2018 tarihinde Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde gerçekleştirilen konferansa sosyal girişimcilik alanında başarılı çalışmalarıyla bilinen sektörün önde gelen isimleri katıldı. Konferansa girişimci ve girişimci adayı gençler yoğun ilgi gösterdi.

Sosyal girişimcilik konferansı ilham verdi

Topluma hem sosyal hem de ekonomik boyutta fayda sağlayan sosyal girişimcilik dünyasına dair önemli bilgilerin aktarıldığı konferansta, değerli katılımcılar edindikleri tecrübeleri genç girişimci adayları ile paylaştı. Toplumdaki süregelen sorunlara yenilikçi çözümler üreten sosyal girişimcilerin tecrübeleri, gençler için ilham kaynağı oldu. Fikirlerini üretme ve geliştirme sürecinde olan gençler, girişimcilik serüveninde hangi noktalara dikkat etmeleri gerektiğine dair kritik detayları da öğrendi.

Gençlere girişimcilik ruhunu aşılama misyonuyla yola çıkan Lüleburgaz Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı konferansta SOGLA Kurucusu & Yazar Timur Tiryaki, SOGLab Kurucusu & Tasarımcı Göksel Gürsel, A Mimarlık Kurucusu & Yeşil Mimar, Döngüsel Tasarımcı Özgül Öztürk Aksu, Makine Mühendisi Emin Halebak, Engelsiz Sanat Derneği Kurucusu Gülçin Kaya İnceiplik, TÜSİAD, Girişimcilik ve Gençlik Çalışmaları Bölümü Uzman Yardımcısı, SOGLA Akademi Mezunu Kadir Yusuf Öztürk, SİM Sosyal İnovasyon Merkezi Kurucusu Suat Özçağdaş, DEM Derneği & demgoodcoffee Sosyal Girişimi Kurucusu, SOGLA Akademi Mezunu Ayşe Damla İşeri, Okan Üniversitesi Sosyal Girişimcilik Merkezi Direktörü, İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ezgi Yıldırım Saatçi ve Yasin Sert konuşmacı olarak yer aldı.


2018 İnovasyon ve Tasarım Yılı:
Lüleburgaz Belediyesi, 2017-2021 Stratejik Planı çerçevesinde her yılı farklı bir temalı yıl olarak ilan ediyor. 2016 Kadın Yılı ve 2017 Bisiklet Yılı’ından sonra belediye meclisi, temalı yıla özel çalıştaylar sonucunda 2018 yılını İnovasyon ve Tasarım Yılı ilan etti. Lüleburgaz Belediyesi, yıl boyunca inovasyon, tasarım konularında farkındalık yaratma ve girişimcilik ekosistemini destekleme amacıyla çeşitli organizasyonlara imza atmayı hedefliyor.

Daha detaylı bilgi için: http://inovasyonvetasarim.com/