(Tasarım Bakkalı)’nda Temmuz Sergisi: “Eşdeğer”

Tasarım Bakkalı’nın Tab Rezidans sanatçı programının 4. konuğu Ben Gooding’in “Eşdeğer” isimli sergisi, 1 Temmuz 2018-29 Temmuz 2018 tarihleri arasında Tab Galeri’de izlenebiliyor.

Tab Rezidans programında, çizim temelli işlerini üçüncü boyuta “patlatma” şansı yakalayan sanatçı, eski işlerindeki kural ve yöntemleri kullansa da uzaysal bir düzlem boyunca bunu araştırma yolları üzerine düşünüyor. Değişik açılardaki düzlemler üzerinde yansıyan, yankı yapan basit geometrik formlar ve bu formları oluşturan, yapının oluşmasını sağlayan noktalar özellikle sanatçının ilgi alanına giriyor. Kendi deyimi ile “Umarım insanlar, doğayı anlamamızı sağlayan matematikten yola çıkan bu yapıtta bir incelik ve zarafet bulurlar.”


Açılış: 1 Temmuz 2018 19:00
Sergi: 1 Temmuz 2018 – 29 Temmuz 2018
Adres: Uzunhafız sokak 101/A Yeldeğirmeni Kadıköy/İstanbul


Ben Gooding:
Basit matematiksel ilkeleri kullanarak karışık yapılar oluşturmakla ilgilenen sanatçı, öncelikli olarak sistematik bazlı çizim pratiği içinde çalışırken; tekrar, yineleme ve üst üste bindirmeyi kullanarak indirgeyici sürecin mantıksal sonucu olan yüzeyleri yavaş yavaş oluşturuyor. Yapıtlarının son derece nizami olan doğasına rağmen üretim oldukça düşük teknoloji ürünü olması ve her zaman elde titizlikle işlenmesi onlara kusurlu ve analog bir estetik sağlıyor.

Londra, Birleşik Krallık’ta yaşayıp çalışan sanatçı, Londra Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin bir bölümü olan Camberwell Sanat ve Tasarım Koleji’nde baskı dersleri vermektedir. Cambridge Sanat Okulu Güzel Sanatlar Bölümü’nde (baskı) lisans (2003), Londra St. Martins Sanat ve Tasarım Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı (2008).

2008 yılından beri görsel sanatlar çalışmalarını sürdüren Ben Gooding, aynı zamanda indirgemeci, geometrik ve sistem sanatçıları üzerine çalışan editoryal ve küratoryel bir proje olan Saturation Point Project’in katılımcısı. Bu sergi sanatçının 3. kişisel sergisi. Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avrupa, Avustralya ve Asya’daki çeşitli koleksiyonlarda işlerini görmek mümkün.

Tasarım Bakkalı:
Tasarım Bakkalı, açık bir sanat ve etkinlik alanı. Yerel sanatçı ve tasarımcıların uğrak yeri, ürünlerini izleyici ile paylaştıkları bir vitrin, açık alan.

“Ulaşılabilir sanat ve ulaşılabilir tasarım” mottosu ile yola çıkan Tasarım Bakkalı, aynı felsefe ile üreten sanatçı ve tasarımcılar için bir vitrin olarak çok renkli ve çok sesli bir platform. Tasarım Bakkalı’nda geri dönüşüm, yeniden işlevlendirme gibi günlük hayata dair tasarım ürünlerin yanı sıra kolektif bilinç, serbest üretim, sürdürülebilirlik kavramlarını işleyen sergiler hayata farklı açıdan bakan hedef kitle ile buluşuyor. Kurucuları mimar Işıl Şipal ve fotoğraf sanatçısı Yunus Emre Akçora için Tasarım Bakkalı, kısaca sanatçıların hayal ettiklerini hayata geçirebilecekleri bir mekan.

2017 Nisan ayından beri Büyükada’da başlattıkları rezidans programının dördüncü katılımcısını Haziran ayında ağırlayan Tab Rezidans, dördüncü sergisini Temmuz ayı boyunca Tasarım Bakkalı’nda izleyici ile paylaşıyor. Tab Rezidans programı ile yurtdışından gelen sanatçıları da ağırlamaya başlayan ekip, bir yandan yerel sanatçılara sergiler açmaya devam ederken bir yandan da dünyanın birçok yerinden gelen sanatçıların eserlerini de, Yeldeğirmeni’ndeki butik mekanlarında izleyici ile buluşturuyor.

Tasarım Bakkalı Cumartesi ve Pazar günleri 12.00-18.00 saatleri arası açık.

“Bağımsız Sanat İnisiyatiflerinin Sürdürülebilirliğine Yönelik Destek Fonu 2017-2018” kapsamında SAHA tarafından desteklenmektedir.