Balkan Ülkelerinin TERCİHİ EKOKLİNKER 25s Oldu!

Işıklar Yapı Ürünleri’nin iki yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucu ortaya çıkan Ekoklinker, Pazar payını büyütmeye devam ediyor. Türkiye genelinde yüzlerce projede tercih edilmesinin yanı sıra, yurt dışı ihracatında da satışlarını arttırarak satışlarını sürdürüyor. Soğuk iklim şartlarına sahip Balkan ülkeleri, zorlu hava şartlarında istenilen yalıtım değerini karşılayan Ekoklinker 25s ürünü tercih edilmeye devam ediyor.

Ekoklinker, Dünya standartlarında enerji tasarrufu sağlar ve içerisinde mineral yün bulundurarak, ısı ve ses yalıtımında büyük ölçüde avantaj sağlıyor. Ekoklinker kendinden yalıtımlı, kil esaslı, farklı yoğunluklarda üretilen ve ilave yalıtıma gerek duyulmayan yeni nesil duvar sistemleridir.

Özel fırınlarda yüksek derecede pişirilen klinker tuğlanın iç kısmına mineral yün yerleştirilerek üretilmektedir. Mineral yün ile sağlanan yalıtım performansını bina ömrü boyunca dış hava şartlarından ve yangınlardan korur. Son yıllarda meydana gelen bina ve cephe yangınlarından ötürü Avrupa’da oldukça fazla tercih edilmeye başlayan duvar tiplerindendir.

Ekoklinker mükemmel dayanıklılığı sayesinde yapılarda sağlam ve koruyucu duvarlar oluşturmaktadır. Ayrıca geleneksel duvar tiplerine göre çok daha ince olması sebebiyle daha geniş mekanların yaratılmasına imkan sunmaktadır. Ekoklinker dış duvarlarda 20/25cm kalınlıklarda üretilerek piyasaya sunuluyor ve 0,075 W/mK ‘e kadar ısı yalıtım değeri sağlıyor.

Ekoklinker ara bölme duvarlarda ise, 10/12/15/19 cm kalınlıklarında olup, 40 dB’den 65 dB’e kadar mükemmel ses yalıtımı sağlar ve gürültü yönetmeliğine uygun duvar kesitleri oluşturuyor.