Bakü Namlı Steak House’un TERCİHİ: (Karoistanbul)

Farklı kültürlere ait el işçiliğiyle üretilmiş zemin ve duvar kaplamalarını evrensel sanat değerleriyle yeniden yorumlayarak desenli çini karo sanatını (karosiman/karomozaik) zirveye taşıyan Karoistanbul, Bakü’nün iddialı restoranlarından Namlı Steak House’un tercihi oldu.

Desenli karo çini (karosiman/karomozaik) sanatında el yapımı özgün tasarım ürünleri olan Karoistanbul, yurtdışında restorasyon projelerinin yanı sıra otel, butik otel, lokanta, kültür sanat merkezi, sağlık merkezi gibi kurumlar tarafından da tercih edilirken zemin dekorasyonunda Karoistanbul’u tercih eden kuruluşların son halkası Bakü Namlı Steak House oldu.

Bakü Steak House yetkilileri, dünyaca ünlü Karoistanbul çinilerinin işletmeye otantik ve orijinal bir görünüm kazandırdığını, Bakülü konukların yanı sıra Bakü’yü ziyarete gelen turistlerin de çini karolara büyük ilgi gösterdiğini belirtiyor.

Bakü Namlı Steak House, Karoistanbul’un 1000’e yakın modeli arasından Endülüs serisinde yer alan ürünleri tercih etti. 20x20x1.8 cm ebatlarında üretilen Endülüs serisi modelleri, Karoistanbul’un diğer ürünlerinde olduğu gibi tamamen doğal malzemelerden oluşuyor ve el yapımıyla üretiliyor. 6–8 mm kalınlığında doğal boya katmanına sahip olan desenli çini karoların metrekare ağırlığı 35–40 kg arasında değişiyor. Endülüs serisinde birbirinden farklı renklere ve desenlere sahip 30 çeşit orijinal model yer alıyor.


Karoistanbul:
Çini sanatına yeniden hayat veren Karoistanbul stüdyosunun iç tasarımcıları dünyadaki tüm kültürlere ait el işçiliğiyle üretilmiş zemin ve duvar kaplamalarını sahip oldukları evrensel temel sanat değerleriyle birleştirerek yeniden yorumlamaktadır. Yok olmaya yüz tutmuş bir zanaat olan geleneksel el yapımı karolar Karoistanbul’un geçmişten gelen atölye deneyimi ve tasarımcılarının öngörülü, modern, yaratıcı yaklaşımıyla birleşerek, estetik bakımdan düzeyi yüksek benzersiz bir nitelik kazanmaktadır.