(Yıldız Entegre) ile Salone del Mobile Milano Fuarı’na Katılan Mimarlar ve Tasarımcılar İZLENİMLERİNİ Aktardı!

Yıldız Entegre, 17-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Salone del Mobile’de Türkiye’nin önde gelen iç mimar ve tasarımcılarını ağırladı. Yıldız Entegre tarafından düzenlenen organizasyonda, Kayseri, Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmir gibi Türkiye’nin mobilya tasarımında söz sahibi illerinden Milano’ya gelen 55 kişilik ekip sektördeki son trendleri ve geleceğin teknolojilerini yakından inceleme fırsatı buldu.

İtalya ve Avrupa’nın tasarım başkenti olarak kabul edilen Milano, dünyanın en prestijli mobilya fuarı olarak gösterilen Salone del Mobile’ye bu yıl 57’nci kez ev sahipliği yaptı. Salone del Mobile Milano Fuarı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da farklı tasarımları ve inovatif ürünleriyle büyük ilgi gördü. 6 gün içinde dünyanın 165 farklı ülkesinden yaklaşık 300 bin profesyonel, sektör temsilcisi ve bireysel ziyaretçiyi ağırladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da katılımcılar arasında yerini alan Yıldız Entegre, mobilya ve orman ürünleri sektöründeki trendlere yön veren 55 tasarımcı ve iç mimarı da Salone Del Mobile Fuarı’nda ağırladı.

Mimarlar ve Tasarımcılar Milano İzlenimlerini Aktardı

Yıldız Entegre ile Milano’yu ziyaret eden tasarımcılardan Cenkay Çakır, Esra Erkutun, Tuna Aysel, Heves Beşeli ve Yıldız Entegre Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Ormancı fuar izlenimlerini bi_özet’e anlattı.

Cenkay Çakır Tasarım Ofisi kurucusu Cenkay Çakır, fuarda göze çarpan yeniliklerin yanı sıra Tasarım Haftası ve Yıldız Entegre’nin düzenlediği organizasyon ile ilgili görüşlerini aktararak Yıldız Entegre’ye teşekkür etti.

…fuarın yanı sıra sanatın, tasarımın, ticaretin, moda ve turizmin öne çıktığı bu tarihi şehrin sokaklarını da gezme fırsatı bulduk.

“Dünyadaki en önemli mobilya organizasyonuna ev sahipliği yapan Salone del Mobile fuarı ekibimiz için oldukça verimli, keyifli ve yorucu geçti. Fuar, her yıl olduğu gibi bu yıl da etkileyici stand ve mobilyalar ile yenilikçi ürünler sergilemeye, biz tasarımcı ve mimarlara ışık tutmaya devam ediyor.

Farklı materyaller ve renkler ile yapılan kombinasyonlar; metal ile mermerin, siyah ile gold’un uyumu ve şıklığı bu fuarda göze çarpanlardı. Mobilyadaki renk çeşitliliğinin yanı sıra geçen yıl öne çıkan soft ve gri renklerin yerini koyu renklere; gold, nikel ve bronzlara bıraktığını görebiliriz. Kadife sıcak kumaşlar, ince metal ayak ve kolçaklar ile de aynı şekilde farklı malzemelerle dekore edilen oturma grupları 2018’in öne çıkan detaylarıydı.

Sezonun trendlerini oluşturan bu önemli fuar haftasında fuarın yanı sıra sanatın, tasarımın, ticaretin, moda ve turizmin öne çıktığı bu tarihi şehrin sokaklarını da gezme fırsatı bulduk. Tasarımlarımıza yön verecek bize ilham olacak yeni bir organizasyonda görüşmek dileğiyle, bizi en güzel şekilde ağırlayan Yıldız Entegre ailesine çok teşekkür ve saygılarımızı sunarız…”

Monest Mimarlık’tan Esra Erkutun fuarda öne çıkan malzemeleri, rekleri ve formları değerlendirdi..

Sanırım mermer yüzeyli çalışmalar bu yıl ülkemizde de çok fazla kullanılacak

“Salone del Mobile yine yapması gerekeni tam anlamı ile yaptı; tüm tasarımcıları, mimarları, dekorasyon ile ilgilenenleri ve sektörden herkesi büyüledi.

Bu yıl da son iki yıldır olduğu gibi başrol oyuncusu mermerdi ve her  zaman görünenin dışında tablo etkisi yaratan güçlü mermerler hepimizi oldukça etkiledi. Sanırım mermer yüzeyli çalışmalar bu yıl ülkemizde de çok fazla kullanılacak, doğal taş kullanma zorluklarını göz önüne aldığımızda Yıldız Entegre’nin doğala yakın yüzeyleri çok fazla talep görecektir.

Ana renk olarak gördüğümüz; ayva yanığı dediğimiz turuncu ve tonlarının ısıtıcı özelliği hepimizi içine aldı. Koltuk guruplarında, fonskiyonel formlara sahip, sade tasarımlar ağırlıklı olarak keten kumaşlar ile sergilenmişti. Cam ve ayna ışıltısı tasarım gücü nedeniyle yine bolca kullanılmıştı. Camı metal ve ahşap ile birleştirme yetenekleri inanılmazdı. Tabii ki görmeyi ihmal etmediğimiz bir Zona Tortona… Büyük markaların şehrin içindeki mağazalarında sunuma açtıkları etkinlikler oldukça dikkat çekiciydi.”

 

Tuna Aysel Design kurucusu Tuna Aysel, Milano Mobilya Fuarı’nda sergilenen ürünlerin yanısıra Milano sokaklarındaki atmosfere dair izlenimlerini aktardı.

Değinmeden geçilmemesi gereken bir nokta da, mimar ve tasarımcıların sadece ürün değil, kullandıkları/kullanacakları malzemeleri de tasarlamalarıydı.

“Milano’da gerçekleştirilen Mobilya Fuarı, bizler için tartışmasız, dünyanın en önemli ve en iyi etkinliklerinden bir tanesi. Sadece sergilenen ürünlerle değil, dünyanın her yerinden gelen ziyaretçiler, standlar, sunumlar, kıyafetler ve hatta yemekler ile eşsiz bir duyusal şölenin içinde buluyorsunuz kendinizi. Milano, bir hafta boyunca görsel hafızanızı doldurmak için size bulunmaz bir fırsat sunuyor.

Bu yıl, Yıldız Entegre’nin desteğiyle ziyaret etme fırsatı bulduğumuz Salone del Mobile, materyal ve renk çeşitliliği ile bizleri oldukça etkiledi. Alışılagelmiş kaplama renklerinden ziyade, metal, cam, doğal taş ve seramik gibi malzemelerin öne çıkması ve uygulamalarındaki detaylar ilham vericiydi. Bu farklı materyal kombinleri sadece mobilyalar üzerinde değil, tamamlayıcı aksesuarlardan mutfak ve banyoya kadar her yerde karşımıza çıktı. Değinmeden geçilmemesi gereken bir nokta da, mimar ve tasarımcıların sadece ürün değil, kullandıkları/kullanacakları malzemeleri de tasarlamalarıydı. Bu sayede, mobilya ve ham madde üreticileri daha inovatif, daha özgün ürünlerle ve tasarımlarla yatırımcı ve tüketicilerin karşısına çıkabildiler.

Mobilya fuarı ile aynı tarihlerde gerçekleştirilen Tasarım Haftası’nın da etkisiyle, Milano’nun sokaklarında dolaşmak bile, tasarım kültürü ve vizyonunuza sınırsız katkı yapıyor.”

Motto Mimarlık’tan Heves Beşeli ise Milano deneyimini Massimiliano Fuksas tasarımı fuar yapısından Fondazione Prada yerleşkesine yapılar üzerinden aktardı.

Her ölçekte tasarım şehirde kendisi için yer bulmakla kalmıyor, günlük hayatın bir parçası haline gelebiliyordu.

“Tasarım haftası kapsamında Milano’ya gerçekleştirdiğimiz gezi biz tasarımcılar için hem ufuk açıcıhem de keyifliydi. Dünyanın en yüksek katılımlı mobilya fuarı olan Salone del Mobile, yalnızca tasarım çizgilerindeki çeşitlilikle değil yenilikçi malzeme kullanımı ve detaylarıyla da öne çıkıyordu. Özellikle bazı italyan markaları kendi ülkesine özgü mermer ve deri kullanımının hakkını vermişti.

Massimiliano Fuksas tarafından tasarlanmış olan fuar yapısını ve devasa cam çatı örtüsünü tecrübe etmek de bir o kadar heyecan vericiydi. Tasarım Haftası yalnızca fuar alanında değil şehrin her noktasında hissediliyordu. Tarihi dokunun içerisinde her bir avluda ziyaretçileri farklı bir sürpriz karşılıyordu: tasarım haftasıiçin özel olarak tasarlanmış pavyonlar, saklı bahçeler, yerleştirmeler ve mobilya fuarının uzantısı niteliğindeki örnek odalar. Her ölçekte tasarım şehirde kendisi için yer bulmakla kalmıyor, günlük hayatın bir parçası haline gelebiliyordu. Amaçsızca yürürken dahi bir etkinliğe rastlamak kaçınılmazdı. İnsan kendisini çok rahatlıkla tamamen camdan imal edilmiş bir pinpon masasında pinpon oynarken, bir saklı bahçede kahve içerken, bir odacıkta soluklanırken veya bir sanatçının kişisel sergisini gezerken bulabiliyordu.

Milano’ya gitmişken şehrin güncel tarzda mimari yapılarını barındıran Porta Nuova bölgesini görmemek olmazdı. Buradaki en etkileyici yapı düşey orman konseptiyle tasarlanmış olan Bosco Verticale kuleleriydi. Milano’nun güneyindeki eski endüstri bölgesinde yer alan ve dünyaca ünlü Office for Metropolitan Architecture tarafından tasarlanmış olan Fondazione Prada yerleşkesi ise güncel İtalyan sanatını siyasi bağlamıyla beraber ele alan bir kalıcı sergiye ve birçok geçici sergiye ev sahipliği yapıyordu. Sergilerin yanı sıra ve hatta belki sergilerden daha da fazla dikkat çeken yerleşkedeki yapıların mimari dili, malzeme seçimleri ve detaylarıydı. Tüm bu tecrübeleri mümkün kılan Yıldız Entegre’ye davetleri için teşekkürler…”

 

Geziye katılan mimar ve tasarımcıların yanısıra Yıldız Entegre Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Ormancı, da organizasyon ile ilgili görüşlerini aktararak şirket olarak dünyadaki tasarım trendlerini yakından takip ettiklerini belirtti.

 Tasarımlarımızla Farklılaşıyoruz

Yıldız Entegre olarak tüm faaliyetlerimizin temeline, yaratıcılık, yenilikçilik ve inovasyonu koyuyoruz. Türkiye’nin lider üreticisi olarak, geliştirdiğimiz her yeni üründe, tasarım olarak farklılaşmak; değişik bakış açılarıyla müşterilerimize kendilerini özel hissettirmek bizim en büyük sorumluluğumuz. İş geliştirmemizi de bu vizyonla sürdürüyor; tüm Yıldız Entegre ailesi olarak iş ortaklarımıza, paydaşlarımıza ve müşterilerimize her zaman en iyi deneyimi sunmak için çalışmalarımıza yön veriyoruz” 


Yıldız Entegre:
Türkiye’nin en çok tercih edilen levha üreticilerinden biri olan Yıldız  Entegre dünya çapında, tek çatı altında kurulmuş en büyük MDF üretim tesislerine sahiptir. Türkiye’de toplam alanı 1.200 dönümü kapsayan, 6 ayrı tesisinde MDF, Mdflam sunta, suntalam, laminat parke, MDF kapı, boyalı MDF, boyalı sunta, kapak panel, kapı paneli, emprenyeli dekor kâğıdı ve tutkal üretimi gerçekleştiriyor.

Yurt dışında, Romanya’da 460 bin m² alanda kurulu tesisinde MDF, laminat parke ve MDF kapı üretimine, “Made in Europe” etiketiyle başladı. ABD’de Yıldız Entegre USA, grup şirketlerinin ham madde kaynaklarının üreticisi ve tedarikçisi olarak yer alan 3 adet limanı ile en önemli lojistik ve üretim yatırımlarından birisidir.

Dünyadaki tüm tesislerinde ortalama günlük 10 bin m³ levha üretim kapasitesi ile sektörüne yön veren Yıldız Entegre, üretim, ihracat, istihdam ve dünya pazarındaki rekabet gücüyle Rusya’nın Vladimir bölgesinde güçlü yatırım çalışmaları ile tüm paydaşları ile birlikte büyümeyi sürdürüyor. Yıldız Entegre 3000’e yakın çalışanı ile paydaş memnuniyetine inanan büyük bir takım.