Akbank Sanat Felsefe Seminerleri Dizisi’nde: “Bellek ve Sosyoloji”

Akbank Sanat Felsefe Seminerleri Dizisi, son yıllarda felsefenin, bilişsel bilimin, kültürel çalışmaların, tarihin, siyaset biliminin ve sanatın en önemli kavramlarından biri haline gelen “bellek” kavramını ele alıyor.

Çağdaş felsefenin bellek, hatırlama ve unutuş üzerine sorduğu soruları psikoloji, psikanaliz, sosyoloji, fotoğraf, mimarlık ve görsel sanatlar disiplinleri içerisinde ele alınacağı Akbank Sanat Felsefe Seminerleri Dizisi’nin Şubat ayı konuğu Nazlı Ökten.

Bellek ve Sosyoloji başlığı ile 13 Şubat 2018, Salı günü saat: 18.30’da Akbank Sanat’ta gerçekleştirilecek seminerde sosyoloji, tarih, psikanaliz ve felsefenin kesişim noktalarından hareketle ortak belleğin oluşum aşamalarını incelenirken, hatırlamanın ve unutmanın toplumsal/siyasal dinamikleri tartışılacak.


Etkinlik: Akbank Sanat Felsefe Seminerleri Dizisi – Nazlı Ökten “Bellek ve Sosyoloji”
Yer: Akbank Sanat
Tarih:13 Şubat 2018, Salı
Saat: 18.30


Nazlı Ökten:
Nazlı Ökten 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde lisans eğitiminin ardından Paris 1 Sorbonne Üniversitesi’nde Siyaset Sosyolojisi yüksek lisansı yaptı. 1995 yılında çalışmaya başladığı Galatasaray Üniversitesi’nde 22 yıldır ders vermekte olan Nazlı Ökten, aynı üniversitede Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nde araştırmacıdır. Sosyal bilimler alanında Türkçe, Fransızca ve İngilizce makalelerinin yanı sıra aynı alanda çok sayıda çevirisi bulunmaktadır. 1992-2002 yılları arasında arkadaşlarıyla Hayalet Gemi dergisini çıkarmış ve Açık Radyo’da program yapımcılığı yapmıştır. Halen Cogito dergisinin yayın kurulunda yer almaktadır. Hatırladıkları ve Unuttuklarıyla Türkiye’nin Toplumsal Hafızası (İletişim, 2006) başlıklı kitapta yer alan makalesinden itibaren kolektif bellek konusuna eğilen Ökten, çalışmalarına siyaset/ toplum/ tahayyül ekseninde devam etmektedir.