Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), çok ses getiren “Girişimci Kapital: Silikon Vadisi Tarihi ve Startup Ekonomisi” başlıklı kitabın ikinci baskısını satışa sundu. KÜY’den işletme kategorisinde çıkan, girişimci-akademisyen Mustafa Ergen’in yazdığı Girişimci Kapital, teknoloji girişimciliğinin tarihsel sürecini aktarmanın yanı sıra bu alanda iş kurma, sermaye bulma gibi konularda pratik bilgiler veriyor.
KÜY, İşletme kategorisindeki Girişimci Kapital: Silikon Vadisi Tarihi ve Startup Ekonomisi adlı kitabının ikinci baskısını yayımladı. Silikon Vadisi’nde başarılı girişimcilik faaliyetleri yürütmüş girişimci-akademisyen Mustafa Ergen’in kaleme aldığı kitap, teknoloji girişimciliğinin tarihsel sürecini aktarmanın yanı sıra bu alanda iş kurma, sermaye bulma gibi konularda pratik bilgiler veren kapsamlı bir kaynak.
Girişimci Kapital risk yatırımı destekli şirketleşme modelini küresel ölçeklerdeki şirket örnekleriyle sunuyor ve adım adım, okuyucuyu fikir bulmaktan şirket büyütmeye götürüyor. Geçmişten gelen yenilik dalgalarıyla ortaya çıkan ihtiyacı ve kurulan şirketleri, gelecek yenilik dalgalarını, girişimcilerin yatırım almak için, şirket kurmadan önce ve kurduktan sonra yapmaları gerekenleri anlatıyor.
Kitap, Silikon Vadisi dışındaki girişim ve teknoloji merkezlerini ve Silikon Vadisi modelinden fayda sağlayan ülkeleri incelerken, risk yatırımcılığının ülke ekonomisine katkısını ve Türkiye’deki durumunu da anlatıyor.
Mustafa Ergen kitabını girişimci üniversite, girişimci şehir ve girişimci ekonomi kavramlarını tartışmaya açan bir sonsöz, girişimcilik üzerine yazılmış önemli kitapların listesi, belli başlı risk yatırım firmalarının tanımı ve bir terimler sözlüğü ile bitiriyor.
Künye Bilgisi:
- Yazan: Mustafa Ergen
- Editör: Sevengül Sönmez
- Yayına hazırlayan: Defne Karakaya
- Sayfa: 475
- Ebat: 16.5 x 24 cm
- ISBN: 978-605-5250-40-9
- Barkod: 9786055250409
- Kategori: İşletme
Koç Üniversitesi Yayınları:
Koç Üniversitesi’nin “mükemmellik merkezi” olma hedefinin barındırdığı öncülük arzusunu benimseyen Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), yayımladığı kitapları, kendi alanlarının en ileri bilgisini sunacak başlıklar arasından seçiyor.
KÜY kitapları; radikal demokrasi yaklaşımını, çağdaş sanat dünyasının sorunlarını, mülkiyetsiz yapıp yapamayacağımızı, hayvanlarla insanların ortaklaşa yaşadığı bir toplumun temel ilkelerini, uygarlık dediğimiz şey yıkılırsa sıfırdan nasıl başlayabileceğimizi, küresel ısınmanın arz dengesini, toplumsal adaletin nasıl kurulması gerektiğini, genç olma takıntımızın sonuçlarını, acının tarihini, insanlığı nasıl bir genetik geleceğin beklediğini sorguluyor. Her yıl artan başlık sayısıyla KÜY, hem akademik yayıncılığın, hem de entelektüel dünyamızın boşluklarını en etkili şekilde doldurmaya çalışıyor.
KÜY kitaplarının satışlarından elde edilen gelir, Koç Üniversitesi öğrencilerine burs vermekte kullanılıyor.