CORE77 DESING AWARDS Yarışmasının Jüri Başkanı Selen Selviler Özüekren oldu!

Tasarım disiplininin her alanında çalışanları bir araya getirmeyi hedefleyen yarışma Core77 Design Awards 2017’nin jüri başkanları belli oldu. Yarışmanın “Görsel İletişim (Visual Communication)” kategorisi için Türkiye’den Karbon Görsel İletişim ve Mimarlık Hizmetleri’nin kurucularından Selen Selviler Özüekren jüri başkanı olarak seçildi.

“Görsel İletişim” kategorisinin tüm jürileri, Selen Selviler Özüekren öncülüğünde belirlendi. Kategori, logo, kimlik tasarımları, çevrede yer alan grafikler, yön işaretleri, yazı karakteri, infografik, yazılı tasarım, reklamları içeren projeler değerlendirilecek.

1995 yılından beri tasarım alanındaki çalışmaların ödüllendirildiği Core77 Desing Awards’de 14 kategori bulunuyor. Yarışmanın sonuçları 06 Haziran 2017 tarihinde designawards.core77.com sitesinde yayınlanacak.


Karbon:
2005 yılından beri firmalara marka oluşturma ve geliştirme, iç mekân tasarımı, iletişim tasarımı alanlarında multidisipliner danışmanlık hizmeti vermektedir. Plus Kitchen, Beyaz Fırın, Emek Pastanesi, Melodi, Çikolata, Centrum Toplantı Hizmetleri, Tay Mum ve benzeri birçok firmaya danışmanlık yapmaktadır.

Selen Selviler Özüekren, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünden 1999’da mezun oldu. Mezuniyetin ardından Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünde çalışmaya başladı. Bölümün sektöre yönelik profesyonel tasarım hizmeti veren ekibinde proje koordinatörü olarak çalıştı. 2000 yılında araştırma görevlisi oldu. Yüksek lisans eğitimini Görsel İletişim Tasarımı alanında tamamladı. 2005’te kurucusu olduğu Karbon’da tasarım danışmanı olarak çalışmalarına devam ediyor.

Akgün Özüekren, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık okudu. Mezuniyetinden önce katıldığı  Kovuk İnşaat’ta, Mimar Yalçın Özüekren ile 10 yıl boyunca çalıştı. Ispartakule (İstanbul), Kazablanka (Fas) ve Struga (Makedonya) Konut Yerleşmesi projeleri ile Kentsel Planlama ölçeğinden konut iç planlamasına kadar genişleyen bir perspektifte tasarım süreçlerine katkıda bulundu. Sultanahmet Cezaevi’nin Four Seasons Oteli’ne dönüştürüldüğü restorasyon projesinde çalıştı. İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2007’den beridir Karbon’da mimar ve tasarım danışmanı olarak çalışmalarını sürdürüyor.