[Proje] : Novawood Ofisleri ve Novawood Showroom

Proje Adı: NOVAWOOD OFİSLERİ VE NOVAWOOD SHOWROOM 

İSTANBUL, 2015

Mimari: STUDIO VERTEBRA

İç Mimari: STUDIO VERTEBRA

Peyzaj: STUDIO VERTEBRA

İşveren: NOVAWOOD

Novawood, ahşap ve orman ürünleri sektöründe faaliyet gösteren lider bir firmadır. Yapılacak ofisle mimarların da ağırlanabileceği, önündeki açıklığın bir etkinlik/organizasyon alanı gibi kullanılabileceği, showroomla birleşen bir bina yapılması öngörüldü. Bu yapıda giriş katta ahşap ürünlerinin tanıtılacağı, üst katlarda ise çalışma ofislerinin yer alacağı bir gereksinim vurgulandı.

Yapılan merkez ofisle; giriş katta 138 farklı ahşap ve parke çeşitlerinin birebir numunelerinin sergilendiği platformlar oluşturuldu. Böylelikle katalog ve bilgisayarlar üzerinden verilen ürün, teknik bilgiler; showroom konseptiyle girişimciler, müşteriler ve mimarlar için kendi tasarım süreçlerinin bir parçasının olduğu etkileşimli bir alışverişe dönüştürüldü.

Showroom konsepti, ahşap firması Novawood ürünlerinin ayrıntılı içerik sunduğu halde kafa karışıklığı yaratmadan dış mekan ve iç mekan malzemeleri olarak iki ayrı platformunda sergileme imkanı sunması da projenin verimliliğini oluşturmaktadır.

Studio Vertebra bu işiyle nitelikli gayrimenkul ödüllerinden biri olan European Property Awards’ta Retail Architecture “Yapı Mimarisi” ve Retail Interior “Mekan İç Mimarisi ” kategorilerinde iki ödüle layık görüldü.

Cephe:

  • Kaplama: Thermowood, Zinc

Çatı: Zinc

Mekanik: Vrf Mitsubishi Electric

Islak Hacim: VitrA

Mobilya ve Aksesuar: Nurus

proje_karti_nowawood