ISI POMPASI ile Hem Tasarruf Sağlayın Hem de Doğayı Koruyun!

Ülkemizde binalarda ısıtma-soğutma ihtiyacının karşılanmasında giderek daha fazla kullanılmaya başlayan ısı pompaları, hem önemli oranda tasarruf sağlıyor hem de doğa dostu özelliğiyle ön plana çıkıyor.

Son yıllarda adı sıkça duyulan bir iklimlendirme sistemi olan ısı pompaları, ülkemizde giderek yaygınlaşıyor. Villa, ev, otel, işyerlerinin ısıtılması ve soğutulması için tercih edilen ısı pompaları hem önemli oranda tasarruf sağlıyor hem de doğa dostu özelliğiyle ön plana çıkıyor.

Özellikle doğalgaz olmayan bölgelerde hem ısıtma hem de soğutma amacıyla kullanılan ısı pompaları, uzun vadede en avantajlı sistemlerden biri olarak dikkati çekiyor. Örneğin; Türkiye’nin Batı kıyılarında doğalgaz olmayan bir şehirde iklimlendirme için ısı pompası sisteminin tercih edilmesi durumunda, ilk yatırım maliyetindeki fark, kendini yaklaşık 5 yılda amorti ediyor.

Isı pompaları harcanan enerjiden daha fazlasını transfer edebilme özelliği taşırken, önde gelen termoteknik firmalarının geliştirdiği yeni teknolojilerle artık havadan alınan enerji içeride suya verilerek daha verimli ısıtma sağlanabiliyor.

Isı pompası nedir, nasıl çalışır?

Isı pompası basit olarak, dışarıdaki havanın içinde mevcut olan düşük sıcaklıktaki ısı enerjisini emen, sonrasında bu ısı enerjisinin sıcaklığını yükselterek ısıtılması istenen iç ortama taşıyan ve sadece bu taşıma işlemi için elektrik kullanan bir sistemdir.

Elde edilen ısı, dışarıdan emilen ısıdır. Elde edilen ısının iç ortamda dağıtılması işlemi ise en kolay su kullanılarak yapılır. Yani kombide olduğu gibi önce su ısıtılır. Sonra bu sıcak su, ısıtılması istenen yere pompalanır ve oradaki radyatörlerin içinden geçerek ortamı ısıtır. Isı pompası da ısıyı dışarıdaki havadan emdiği suya yükler ve sonra da bu sıcak suyu tesisat ve radyatörlerin içinde dolaştırır. Isı pompası çalışma şekli gereği, dışarıdaki havadan ısıyı emebilmek için dış mekânda bulunması gereken bir dış ünite ve sonrasında ısıtılmış suyu içerideki tesisatta dolaştıracak pompayı da ihtiva eden bir iç üniteden oluşur. Ayrıca ihtiyaç duyulursa bu sisteme sıcak kullanım suyu hazırlamak için bir boyler, yani bir sıcak su tankı da eklenebilir.1463139450_Bosch_Buderus_IsiPompasi__2_

Buderus’un yeni nesil ısı pompası: Logatherm Compact

Geniş ürün gamıyla her türlü ihtiyaca yönelik çözümler sağlayan Buderus, yeni havadan suya ısı pompası serisi Logatherm Compact ile verimlilik anlayışını değiştiriyor. Sınıfındaki en yüksek verimlilik değerlerini sunan ürün, düşük enerji tüketimiyle de rakiplerine fark atıyor. Logatherm Compact, Logamatic kontrol altyapısı ve (ErP uyumlu) düşük enerji tüketimli sirkülasyon pompasına sahip iç ünitesiyle verimlilik değerlerine adeta kendi damgasını vuruyor.

Logatherm Compact, yüksek çıkış suyu sıcaklığı, en düşük sesle çalışma özelliği ve hafif dış ünite tasarımıyla birlikte kullanıcılara en kolay montaj imkanını sunuyor. Entegre bir internet erişim modülüne sahip olan ürün, böylece akıllı telefon ve tablet bilgisayar vasıtasıyla uzaktan kontrol edilebiliyor.

Su devresi tesisatıyla soğutucu akışkan borulaması gerektirmeyen tasarımıyla Logatherm Compact, en zorlu hava koşullarında bile kesintisiz konfor ve yüksek performans sunuyor.

Logatherm Compact, tüm bu özellikleriyle apartman dairesi veya villa gibi farklı mekanlarda; hem ısıtma hem de soğutma için merkezi sistem konforunu tek çatı altında sağlıyor.1463139451_Bosch_Buderus_IsiPompasi__1_

Buderus’tan tek sistem çözümüyle ısı pompasında en yüksek verimlilik…

Buderus’un uzun yıllara dayanan otomasyon araştırma ve geliştirme tecrübesiyle tasarladığı bir diğer ısı pompası serisi olan Logatherm Split, gerekli güvenlik ve konforu sağlarken en düşük enerji tüketimiyle çalışıyor. Yeni nesil Buderus Logamatic kontrol paneli ve yazılım altyapısı sayesinde hem teknisyenler hem de kullanıcılar için maksimum kullanım kolaylığı sağlıyor.

Sirkülasyon pompası, kapalı genleşme tankı, pürjör, takviye ısıtıcı, filtre gibi iç ünite bileşenlerinin tümü yoğuşmaya karşı kauçuk özel bir malzemeyle izole edilmiş halde bulunuyor.

Yeni Buderus Logatherm ısı pompalarının en büyük özelliklerinden biri, kumanda panelinin Türkçe olması ve çok kolay bir kullanıcı ara yüzüne sahip olması. Standart olarak iç ünite üzerinde olan kumanda paneli ve dış ünite üzerindeki sıcaklık sensörüne sahip sistem, dış hava sıcaklığına göre işlem gerçekleştirebiliyor.


Bosch Termoteknik Hakkında:

Bosch Termoteknik, enerji verimli ısıtma sistemleri ile sıcak su çözümlerinde Avrupa’nın lider tedarikçisidir. 2015 yılında yaklaşık 13.400 çalışan ile 3,3 milyar Avro’luk (Yüzde 68’i Almanya dışında) ciro gerçekleştirilmiştir. Bosch Termoteknik, birçok güçlü uluslararası ve yerel markaya sahip olup, Avrupa, Amerika ve Asya ülkelerinde çeşitlendirilmiş ürün gamıyla üretim yapmaktadır.

Bosch Grubu, dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet tedarikçilerinden bir tanesidir. Dünya genelinde yaklaşık 375.000 çalışana sahiptir (31 Aralık 2015 itibarıyla). Grubun açıkladığı ön rakamlara göre şirket, 2015 yılında 70 milyar Euro’nun üzerinde bir satış gerçekleştirmiştir. Faaliyetleri dört sektöre ayrılmaktadır: Mobilite Çözümleri, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklı Tüketim Malları ve Enerji ve Bina Teknolojileri. Bosch Grubu, Robert Bosch GmbH ve 60’a yakın ülkedeki 440 bağlı kuruluşu ve bölge şirketinden oluşmaktadır. Satış ve hizmet ortaklarının da dâhil edilmesi halinde Bosch, yaklaşık olarak 150 ülkede temsil edilmektedir. Bu dünya çapındaki gelişme; üretim ve satış ağında daha fazla büyüme için temel oluşturmaktadır. Bosch dünya genelinde 115 lokasyonda araştırma ve geliştirme için neredeyse 55,800 çalıştırmaktadır. Ağa bağlı bir yaşam için inovasyonlar gerçekleştiren Bosch, yenilikçi ürün ve çözümleriyle tüm dünyada yaşam kalitesini artırmayı amaçlamaktadır. Şirket, bu doğrultuda dünyanın her yerinde ‘yaşam için teknoloji’ sunmayı sürdürmektedir.

Daha fazla bilgi online olarak www.bosch.com, www.bosch-press.com ve http://twitter.com/BoschPresse adreslerinde mevcuttur.