(Flying Rumi Koltuk) 50 Sene Sonra Tekrar Hayatta

Flying Rumi 1964 yılında Türkiye’nin ilk modern mobilyalarından biri olarak Sadi Öziş tarafından tasarlanmış ve o yıllarda prototip üretimi yapılmıştı. İlk ve tek prototip, metal bir iskelet üzerine hasır örme olarak üretilmiş ancak daha sonra, Flying Rumi bu aşamada kalmış, ve Sadi Öziş bu modeli o dönemde üretime geçirmemişti.

Neptun Öziş, Prof.Sadi Öziş’in oğlu ve uluslararası çalışmalara imza atmış yat tasarımcısı ve mimar, ilk prototipin üretilmesinden 50 yıl sonra, Flying Rumi’yi bugünün şartlarında ve malzemeleriyle geliştirerek, tasarımı döşemeli olarak yeniledi ve Kare Metal’in ideolojisi devamı ettiren Karre Design’ın koleksiyonuna kattı.

Flying Rumi’nin yenilenmiş modellerinden paslanmaz çelik alternatifi, küçük alanlara sahip üst düzey yönetici odalarına uygun çözümlenirken, metal boyalı alternatifi ise daha çok konut projelerinde kullanılmak üzere geliştirildi. Seçkin projeler için özel olarak üretilen Flying Rumi’yi farklı kumaş seçeneklerinin dışında, projeye özel kumaşlarla da edinmek mümkün.