Orçun Beslen’in ilk kişisel sergisi “Atonal Sesler Korusu”, 9 Kasım 2024 tarihine kadar 8artı1 Galeri’de izleyiciyle buluşuyor.
“Atonal Sesler Korusu”
Sergi
Sanatçı: Orçun Beslen
Küratör: Koray Arman
Tarih: 19 Ekim – 9 Kasım 2024
Yer: 8artı1 Galeri, Zühtüpaşa, Kadıköy/İstanbul
“Atonal Sesler Korusu”, Orçun Beslen’in multidisipliner çalışmalarını bir araya getirdiği ilk solo sergisi olma özelliği taşıyor. Sanatçı, farklı ekollere göz kırpan eserleriyle izleyiciyi sanat tarihinde kısa bir yolculuğa çıkarıyor. Dadaizmden sürrealizme, fikir sanatından dijital sanata geniş bir spektrumda gezinen eserler, ileri dönüşüm kavramını merkezine alıyor. Beslen, eski doğa manzaralı tabloları işlemeli çerçeveleriyle yeniden yorumlayarak, hem tabloları orijinal işlevine iade ediyor hem de onlara yeni anlamlar kazandırıyor. Böylece geri dönüştürdüğü nesnelerden ileri dönüştürülmüş sanat eserleri yaratıyor.
Disiplinlerarası bir yaklaşımla çeşitli materyaller kullanarak üretim yapan Beslen, eski ve yeni öğeleri birleştirip dönüştürürken, kullandığı malzemelerin ruhunu korumaya özen gösteriyor. Sanatçı, Beyoğlu Tokatlıyan’daki atölyesinde heykel, rölyef, resim, enstalasyon ve video alanlarında çalışmalarını sürdürüyor ve erozyona uğramış anıları yeniden kurguluyor.
Koray Arman’ın küratörlüğünü üstlendiği “Atonal Sesler Korusu” sergisi, 9 Kasım 2024 tarihine kadar Pazartesi günleri hariç her gün 12.00-19.00 saatleri arasında 8artı1 Galeri’de ziyaret edilebilir.
