“Solo Botter: Nuri İyem” Sergisi (Casa Botter)de!

İstanbul’un ilk art nouveau yapısı Casa Botter, Levent Çalıkoğlu küratörlüğünde gerçekleşen “Botter Sergileri” serisinin ikincisi olan “Solo Botter: Nuri İyem” sergisini 29 Ağustos’a kadar sanatseverlerle buluşturuyor.


“Solo Botter: Nuri İyem”
Sergi

Sanatçı: Nuri İyem
Küratörler: Levent Çalıkoğlu, İrem Büşra Coşkun
Tarih: 23 Mayıs – 29 Ağustos 2024
Yer: Casa Botter, Beyoğlu / İstanbul


Küratörlüğünü Levent Çalıkoğlu’nun, asistan küratörlüğünü ise İrem Büşra Coşkun’un üstlendiği “Solo Botter: Nuri İyem” sergisi, yaşadığı coğrafyaya özgü bir öz arayışını üzerinde yoğunlaştığı her temada çözümlemek üzere tuvalin karşısına yerleşen Nuri İyem’in farklı dönemlerinden karakteristik çalışmalarını bir araya getiriyor.Nuri İyem’in sanatı, bakar bakmaz duygusal bir yakınlık kurabileceğimiz imgelere odaklanıyor. Her seferinde yeni baştan yorumladığı ikonik kadın yüzleri, renk ve ışık ile yoğunlaşarak romantik bir atmosfere bürünen manzaraları, dönemi için köyden kente göçün sembolü hâline dönüşen figürlü kompozisyonları, her türlü yokluğa ve zorluğa rağmen umutlarını yitirmeyen aşıkların sevgi dolu portreleri onun resim sevgisini toplumun tüm kesimlerine yayma arzusunu işaret ediyor.

İBB Kültür ve İBB Miras ev sahipliğinde düzenlenen “Solo Botter: Nuri İyem” sergisi, 29 Ağustos tarihine kadar Casa Botter’de ziyaret edebilebilir.