AURA-SAMET KAMPÜS” Buluşmaları (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi)’nde Devam Ediyor!

Mobilya aksesuar sektöründe öne çıkan markalardan biri olan SAMET ve AURA İstanbul iş birliğinde düzenlenen, AURA İstanbul’un araştırma ve eğitim ortamını Anadolu’daki üniversite öğrencileri ile buluşturan “KAMPÜS” etkinlikleri, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile devam ediyor.

Türkiye’nin beş farklı şehrinde tasarıma ilgi duyan öğrenciler ile düzenlenen atölye ve panel serisinin üçüncüsü, 15-17 Mayıs tarihleri arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Mimarlık ve şehircilik alanında kendilerine daha derin bir boyut katmak isteyen lisans öğrencileri ile birlikte SAMET ürünlerinden ilhamla “Konforlu Yaşam Alanları” tasarlamak üzerine atölye gerçekleştirilecek. Mimar Bilge Bal’ın yürütücülüğünü üstleneceği bu atölyede üretilecek projeler, jüri tarafından değerlendirecek ve seçilen projeler ödüllendirilecek.

Atölyedeki üretimlere yer verilecek proje sergisi eşliğinde, Zühre Sözeri moderatörlüğünde düzenlenecek “Arkeo-Tasarım” başlıklı panelde, arkeolog Bilal Söğüt, mimar Cengiz Kabaoğlu, sanatçı ve yazar Emre Zeytinoğlu ve mimar Han Tümertekin konuşmacı olarak yer alacak. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mimarlık Bölümü ev sahipliğinde Mavi Çatı’da yer alacak sergi ve panel, mimarlık, sanat ve tasarım disiplinleri başta olmak üzere, tüm disiplinlerden öğrencilerin, profesyonellerin ve akademisyenlerin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (Trabzon) ile başlayıp, Atatürk Üniversitesi (Erzurum), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi (Nevşehir) ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi (Gaziantep) ev sahipliğinde 2024 yılına yayılacak olan “KAMPÜS” projesinde; tasarım ve teknoloji, sürdürülebilirlik ve enerji, arkeo-tasarım, kültürel miras ve koruma, kentsel dirençlilik ve afetler gibi konular ele alınacak.

Yıl boyunca devam edecek etkinliklere yönelik güncel bilgilere buradan ulaşılabilir.