“Kavramların Peşinde: Kente Dair Bir Tabu Oyunu” için Kayıtlar Başladı!

MARUF23 Kent Kütüphanesi ve Kent Atölyesi’nin ortak etkinliği olan “Kavramların Peşinde: Kente Dair Bir Tabu Oyunu” için başvurular başladı.


“Kavramların Peşinde: Kente Dair Bir Tabu Oyunu”
Etkinlik

Yürütücüler: Turgay Kurultay, Alp Arısoy
Oda: Kent Atölyesi
Tarih: 4 Ekim 2023 | Saat: 14.00 – 15.30
Yer: İstanbul Kongre Merkezi, Şişli / İstanbul
Katılım: Kayıt Gerekli

Yürütücülüğünü çevirmen, araştırmacı ve eğitmen Em. Prof. Dr Turgay Kurultay ve Urban Koop kurucusu Alp Arısoy‘un yaptığı “Kavramların Peşinde: Kente Dair Bir Tabu Oyunu”, tanıtım metninde şöyle açıklanıyor:

“Kelimeleri nasıl algılıyoruz? ‘Meydan’ kelimesini duyunca bir şehir plancısının zihninde belirenlerle bir çocuğun zihninde canlananlar aynı mı? Peki kentle ilgili hangi kelimelerin farklı dillerde karşılığı varken dilimizde karşılığı yok?

Tabu oyununu araçsallaştırarak kentsel kavramların anlamlarını ve yansımalarını konuşacağımız bu oturumda Türkçede olmayan kavramlara öneriler bulacak, kavramları farklı dillerdeki karşılıklarıyla beraber yorumlayacak ve terim olarak karşılığı olmayan konseptlere karşılık arayacağız.”

“Kavramların Peşinde: Kente Dair Bir Tabu Oyunu” adlı atölyeye kayıt olmak için katılımcıların aynı zamanda MARUF23‘e kayıt olması gerekiyor. MARUF23‘e buradan kayıt olunabilir.

4 – 7 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek MARUF23 hakkında bi_özet’in ilgili haberini okumak için:

https://biozetdotcom.wpcomstaging.com/2023/08/29/marmara-urban-forum-4-7-ekimde-istanbulda-duzenlenecek/