Ömer Atakan’ın “Back To the 80’s Audiovisual Pop Art Exhibition” Sergisi (Goba Sanat Galerisi)nde!

Yüksek İç Mimar Ömer Atakan’ın ikinci kişisel sergisi “Back To the 80’s Audiovisual Pop Art Exhibition”, 23 Eylül – 23 Ekim 2023 tarihleri arasında Kalebodur’un destekçisi olduğu Goba Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.


“Back To the 80’s Audiovisual Pop Art Exhibition”
Sergi

Sanatçı: Ömer Atakan
Tarih: 23 Eylül – 23 Ekim 2023
Yer: Goba Sanat Galerisi, Beyoğlu / İstanbul


“Back To the 80’s Audiovisual Pop Art Exhibition”, 80’li yılların sinema, müzik ve spor alanındaki popüler kültürüne görsel ve işitsel bir yolculuk sunuyor. Ömer Atakan‘ın 70×50 cm. 200 gr. Schoeller kâğıt üzerine kurşun kalem, çini mürekkebi, marker, pastel ve akrilik kullanarak ortaya çıkarttığı, grafik anlatım, çizgi roman ve popüler kültürün sanatsal buluşması olarak tanımlanabilecek sergideki eserler, hem 1950’lerin sonlarında ortaya çıkan Pop Art sanat akımına hem de 90’lı yıllar öncesi bilgisayar kullanılmadığı zamanlarda illüstrasyon sanatı ile yapılan sinema afişlerine bir gönderme yapıyor.

Faber-Castell’in katkılarıyla gerçekleşecek olan sergide, “Star Wars”, “Top Gun”, “Rocky”, “Back To The Future” gibi 80’li yılların ikonik filmleri ve “Depeche Mode”, “Duran Duran”, “Wham!” ile “Pet Shop Boys” gibi gene o senelerin öne çıkan müzik gruplarının sanatçının yarattığı kompozisyonlar içinde yer aldığı eserleri, izleyicileri görsel ve işitsel anlamda 80’li yıllarda bir zaman yolculuğuna davet ediyor.