
















Proje Adı: S2OSB YÖNETİM BİNASI VE KONFERANS SALONU
SAKARYA, 2016
Mimari/İç Mimari: BINAA
Peyzaj Mimarisi: BINAA
İşveren: SAKARYA 2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜDÜRLÜĞÜ
Fotoğrafçı: THOMAS MAYER, CEMAL EMDEN, EMRE DÖRTER
Sakarya, Hendek’te 2. Organize Sanayi Bölgesi bulunan S2OSB Yönetim Binası ve Konferans Salonu’nun mimari, iç mimari ve peyzaj mimarisi tasarımı BINAA (Building.INnovation.Arts.Architecture) imzası taşıyor. 2016 yılında tamamlanan ve Architizer A+Awards 2017’de uluslararası jüri tarafından Mimari + Metal kategorisinde birincilik ödülü kazanan projenin detaylarını tasarım ofisi şöyle anlatıyor:
“İstanbul’un 170 kilometre doğusunda, Sakarya bölgesinde yer alan S20SB, Sakarya İkinci Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun yönetim binası, genel merkez ve konferans salonu işlevlerini üstlenir.
İç mekân iki ayrı fuaye alanından oluşur: ofis alanlarına hizmet eden birim ve oditoryum. İki yönden de erişime imkan sağlayan kanopi, büyük ölçekli aktiviteler ve programlar için yarı kapalı bir mekân oluşturur. Konferans salonu dolu panellerin içinde yer alırken, iç kabuk akustik açıdan tasarlanmış, geometrik, lamine ahşap panellerden oluşur. Metal cephenin soğuk etkisine karşı, doğal taş ve ahşap kullanımı iç mekânda sıcak bir atmosfer yaratır.
İncelikle işlenmiş metal cephe binayı sarmalayarak yapının, yönetim merkezinden konferans salonuna (170 kişilik), çok amaçlı fonksiyonlarına eşlik eder. Geometrik dokulu kabuk, konferans salonunda dolu paneller ile başlar, dizilimi ritmik bir şekilde artan perfore paneller ile devam eder. Ofis alanlarında bu paneller çift cidar işlevi görerek gün ışığının kontrollü bir şekilde filtrelenmesini sağlar. İç mekân dış cephe tarafından kamufle edilirken kullanıcılar dışarıyı görebilmeye devam ederler. Gün ışığı, üç boyutlu satine eloksal alüminyum ve matematiksel olarak bir kompozisyona uyarlanmış metal
dış cepheye dinamik görünüm sağlar. Geceleri ise aydınlatma tasarımı yapının çift yönlülüğünü vurgular: Cephenin sağır kısmında, ritmik dağıtılmış perfore panellere entegre edilen aydınlatmalar ile ışıklandırma sağlanırken, ofis alanlarındaki tamamen perfore paneller ile iç mekân aydınlatması alternatif bir cephe algısı yaratır. Böylelikle dinamik dış cephe, yapının fonksiyonunu sanatsal bir yolla ifade eder.“
Proje Yöneticisi: REMA (Tunay Can)
Statik Proje: EPAS
Mekanik Proje: ZİRVE
Elektrik Proje: BORTEK
Ana Yüklenici: AVŞAROĞLU
Cephe Uygulama: MAYEM




Cephe
- Kasso Mühendislik [Cephe Panelleri]
- Şişecam [Cephe Camları]
- ASAŞ [Cephe Doğrama]
Mekanik
- Daikin [Mekanik Cihazlar]
Aydınlatma
- EAE Lighting
Mobilya Aksesuar
-
Koleksiyon Mobilya [Hareketli Mobilya]
Bitirme İşleri
- ASPEN [Asma Tavan ve Ofis Bölücü Duvarları]
Islak Hacim
- VitrA [Vitrifiye, Zemin ve Duvar Seramikleri]