(Şehir Dedektifi)’nden “Suyun Yolculuğu Atölyesi”

Şehir Dedektifi tarafından yürütülen “Suyun Peşinde İstanbul” projesi kapsamında 22 Temmuz Cumartesi günü Müze Gazhane’de “Suyun Yolculuğu Atölyesi” gerçekleşecek.


“Suyun Yolculuğu Atölyesi”

Yürütücü: Elif Ertekin
Tarih: 22 Temmuz 2023 | Saat: 17.00 – 18.30
Yer: Müze Gazhane, Kadıköy / İstanbul
Katılım: Sınırlı, Ücretsiz, Kayıt Gerekli


Bir Avrupa Birliği Projesi olan “CultureCIVIC Kültür Sanat Destek Programı” tarafından Finanse edilen “Suyun Peşinde İstanbul”, 5 yaş ve üzeri çocukları ve herkesi kentsel miras kavramını “su” odağında düşünmeye davet ediyor.  “Suyun Peşinde İstanbul” projesi kapsamında düzenlenen atölyelerin altıncısını Elif Ertekin yürütücülüğünde Müze Gazhane ev sahipliğinde gerçekleşecek. 7- 12 yaş arasındaki çocukların katılımına açık atölye, 22 Temmuz Cumartesi saat 17.00 – 18.30 arasında yapılacak. 16 kişilik kontenjanla sınırlı etkinliğe buradan kayıt yapılabilir.

Elif Ertekin atölyeyi şöyle anlatıyor:

“Geçmişte İstanbul’da suyun yolculuğu nasıldı? Su yapıları ile İstanbul’un su kültürünü nasıl keşfederiz?

Bu atölye çalışmasında suyun kentteki yolculuğuna, su kültürünün izini sürmemizi sağlayan su yapılarına ve kentsel yaşamı nasıl şekillendirdiğini birlikte keşfedeceğiz. Atölyemizde öncelikle İstanbul’da suyun toplanmasından kullanımına kadar görebileceğimiz su yapılarını tanıyacağız ve inşa edildikleri yerleri kendi oluşturacağımız haritaya yerleştireceğiz. Daha sonrasında ise gruplara ayrılıp İstanbul’un kuzeyinden başlayarak tarihi yarımadaya uzanan bir rotayı, suyun kentle olan ilişkisini birlikte hayal ederek haritamızı tasarlayacağız.”

“Suyun Peşinde İstanbul” projesi hakkında detaylı bilgi için ilgili bi_özet haberi incelenebilir:

https://biozetdotcom.wpcomstaging.com/2022/10/06/sehir-dedektifi-inisiyatifinden-suyun-pesinde-istanbul-projesi/