(X Media Art Museum) Yeni Sergisi “MASTERPIECE / An Immersive AI Experience” ile (DasDas)ta!

X Media Art Museum’ın (XMAM), OUCHHH tarafından tasarlanan yeni sergisi  “MASTERPIECE / An Immersive AI Experience” DasDas’ın ev sahipliğinde sanatseverlerle bir araya geliyor.


“MASTERPIECE / An Immersive AI Experience”
Sergi

Tarih: 17 Haziran – 30 Temmuz 2023
Yer: DasDas, Ateşehir / İstanbul
Katılım: Bilet Gerekli


Geçen yıl izleyicilerle buluşan “Parallel Universe” sergisinin devamı niteliğinde olan “MASTERPIECE / An Immersive AI Experience”, sanatsal ifadenin sınırlarını aşan, sanat, bilim ve teknoloji alanlarını iç içe geçiren bir yeni medya sergisi olarak sanatseverlerin karşısına çıkıyor. İlk sergiden bugüne bugüne gelişen teknoloji ile birlikte sanatçıların daha önceki sergide bulunmayan başka eserleri, müzisyen Mercan Dede ve En İyi Film Oscar’ı alan “Nomadland”ın bestecisi Ludovico Einaudi’nin müzikleriyle sergileniyor.

OUCHHH tarafından tasarlanan sergide Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh ve Osman Hamdi’nin başyapıtları, yaratıcı zekanın gücüyle yakınlaşarak sanatsal evrimin labirent koridorlarını ve teknolojinin dönüştürücü etkisini araştırmak için çok boyutlu bir platformda buluşuyor. 20.000’den fazla resim, İtalyan sanat tarihi yıllıklarından elde edilen veri setlerinin yapay zekanın karmaşık algoritmalarıyla uyumlu hale gelişiyle birlikte 15 milyar fırça darbesine dönüşerek yeniden canlanıyor.

Fiziksel mekânın sınırlarının ortadan kalktığı, yapay zeka ve sanat iş birliğinin sonsuz bir evrene dönüştüğü sergi, ziyaretçileri geçmiş ve geleceğin yeniden tanımlandığı bir dünyayı deneyimlemeye davet ediyor.

Maximum, Jotun, Paribu’nun destekleriyle 17 Haziran’da DasDas’ta ziyarete açılan “MASTERPIECE / An Immersive AI Experience” adlı serginin ziyaret gün ve saat bilgilerine buradan bakabilirsiniz.