Bien’in ana sponsor olduğu, İDEALİST İç Mimarlık Derneği tarafından organize edilen “Aydabir” söyleşi serisinin on birincisi, “Afetlerde STK Yaklaşımı” başlığı altında Addressistanbul’da gerçekleşti.
İDEALİST İç Mimarlık Derneği ve Bien iş birliğiyle hayata geçen sohbetler serisi “Aydabir”in onbirinci etkinliği, “Afetlerde Sivil Toplum Kuruluşları Yaklaşımı” başlığında, ünlü konuşmacılar ve sektörün önemli isimlerinin katılımıyla düzenlendi. Addressistanbul’da, İDEALİST Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, İdealist İç Mimarlık Derneği kurucularından ve I-AM kurucu ortağı Mimar Emre Kuzlu moderatörlüğünde; İhtiyaç Haritası kurucu ortağı Dr. Ali Ercan Özgür ve Mekânda Adalet Derneği yönetim kurulu üyesi ve şehircilik uzmanı Yaşar Adanalı konuşmalarında, STK’ların afet sonrası çalışmalarından örnekler aktardı.
İDEALİST İç Mimarlık Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve I-AM kurucu ortağı Mimar Emre Kuzlu, Türkiye’nin 11 güney ilini ve Suriye’nin bir kısmını vuran deprem felaketinin ardından, I-AM Deneyim Tasarımı Ajansı, İDEALİST İç Mimarlık Derneği, İhtiyaç Haritası, Mekânda Adalet Derneği ve sosyo-ekonomik kalkınma projeleri için bir girişimcilik organizasyonu olan IDEMA‘nın üye paydaşlarıyla iş birliği içerisinde gerçekleştirilen “Afet Sonrası Geçici Yaşam Alanları” projesini aktardı. Dr. Ali Ercan Özgür İhtiyaç Haritası Kooperatifi’nin, Yaşar Adanalı ise Mekânda Adalet Derneği’nin kuruluş öykülerini ve deprem sonrası aksiyonlarını aktardı.
Mimar Emre Kuzlu, her iki konuğa da, ülkemizdeki afet durumlarında, özellikle afet öncesi bilinçlendirme ve afet sonrası yardım çalışmaları konusunda STK’lara nasıl görevler düştüğü sorusunu yöneltti. Mekânda Adalet Derneği yönetim kurulu üyesi Yaşar Adanalı, 6 Şubat depremlerinden sonra, özellikle kamu kuruluşları ve STK işbirliklerinin bir zorunluluk haline gelmesi gerektiğini belirterek, afet sonrası koordinasyonunun tek bir kuruluş üzerinden değil, kamu ve STK’ların ortak koordinasyonu ile gerçekleştirilmesinin elzem olduğundan bahsetti. İhtiyaç Haritası kurucu ortağı Dr. Ali Ercan Özgür ise, Hatay’da gerçekleşirilen saha çalışmalarından örnekler verdi ve kooperatifin önemli projelerinden biri olan “Sorumlu Şehirler”i izleyicilere aktardı.
2022 yılından bu yana devam eden söyleşi dizisi “Aydabir“in bir sonraki etkinliği 5 Haziran’da yine Addresistanbul’da İDEALİST Merkez’de gerçekleşecek.Tüm söyleşiler İDEALİST İç Mimarlık Derneği’nin YouTube kanalından izlenebilir.
Bien
Türkiye ve dünyada yapı sektörünün önemli oyuncularındandır. Bien, sergilediği çevreci yaklaşımı ve doğaya saygılı tavrıyla öne çıkan bir markadır. Üretimini Bilecik ve Bozüyük’teki fabrikalarında yapan Bien, yurt içinde 130’u aşkın yetkili satıcısı, 3.500’ü aşkın satış noktasıyla pazardaki yerini almaktadır. Ürünlerini 90’a yakın ülkeye ihraç eden Bien ödüllü tasarımları ve 100’ü aşkın ürün koleksiyonuyla yılda 50 milyon m²’nin üzerinde üretim kapasitesine sahiptir. 2020 yılında yapılan yeni yatırımlarla 1 milyon adet/yıl seramik sağlık gereçleri üretim kapasitesi, armatür üretim tesisi ve tamamlayıcı ürünler üretim tesislerini faaliyete geçiren Bien’in ürün yelpazesinde ıslak mekânlara yönelik ürünler, seramik sağlık gereçleri, armatürler, gömme rezervuar, banyo mobilyası ve banyo aksesuarları yer almaktadır. Bien 90’a yakın ülkeye ihracat gerçekleştirirken, tüm üretimini TS EN 14411 ve TSE YILDIZ/ÇİFT YILDIZ belgelendirmesi ile, Türk standartlarına uygun olarak üretmektedir. Entegre Yönetim Sistemini kurarak ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, OHSAS 18001:2008 ve ISO 27001:2013 sertifikalarını alan Bien, aynı zamanda Gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması yönetmeliği kapsamında ’Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü’’ (Authorised Economic Operator) sertifikasını almaya da hak kazanmıştır.