“Yarının Hayaletleri” 10 Haziran’a Kadar (Barın Han) ve (Artcrowdistanbul)da!

Burcu Aksoy, Saat 17.05

Farklı disiplinlerden 14 sanatçının eserlerini bir araya getiren “Yarının Hayaletleri” adlı sergi, 10 Haziran’a dek fiziki olarak Barın Han’da ve çevrim içi olarak ise Artcrowdistanbul’da sanatseverlerle buluşuyor.


“Yarının Hayaletleri”
Sergi

Sanatçılar: Ali İbrahim Öcal, Burcu Aksoy, Ferit Yazıcı, Gökhan Deniz, Güler Güçlü, Güneş Özmen, Harun Antakyalı, Horasan, Mahmut Aydın, Murat Germen, Murat Saygıner (Captain Murray), Sait Mingü, Yağmur Çalış, İlhami Turan
Küratör:
Şanel Şan Sevinç
Tarih: 27 Nisan – 10 Haziran 2023
Yer: Barın Han, Fatih İstanbul – Artcrowdistanbul


“İnsan ve zaman” konusuna odaklanan “Yarının Hayaletleri” adlı sergisinin küratörlüğünü Şanel Şan Sevinç üstleniyor. İnsanı kapsayan ve zamanla değişen, kaybolan, anılan tüm konuları kapsamayı hedefleyen sergide sanatçılar, psikoloji, sosyoloji ve mimari disiplininin okumalarından faydalanıp, bireysel yorumlarını aktarıyor. Sergide; Ali İbrahim Öcal, Burcu Aksoy, Ferit Yazıcı, Gökhan Deniz, Güler Güçlü, Güneş Özmen, Harun Antakyalı, Horasan, Mahmut Aydın, Murat Germen, Murat Saygıner (Captain Murray), Sait Mingü, Yağmur Çalış ve onur sanatçısı olarak İlhami Turan yer alıyor.

Murat Germen, business as unusual / başka tas başka hamam, 2020

Serginin küratörlüğünü üstlenen Şanel Şan Sevinç serginin temasına dair şunları söylüyor: “Geçmiş, bugün, gelecek eksenimizin iç içe geçtiği, tarihin ve zamanların gözümüzün önünde parçalandığı bugünlerde, biz hangi zamana ait olduk? Anılarımızın ait olduğu geçmişe mi, anda kaldığımız bugüne mi, bilmediğimiz geleceğe mi? Bizler de bugün var olan yarının hayaletleri değil miyiz?” 

“Yarının Hayaletleri” adlı sergide, “zaman ve mekân” ekseninde çocukluğumuzun evlerinin, semtlerinin, şehirlerinin, ülkelerinin değişimi ve tanıklıklarımız; geçmiş – bugün – gelecek ekseninde yaşamın bizlere ne ifade ettiği; özünü arayış, yaşamı anlamlandırma arayışımızda sığındığımız alanlar gibi konulara temas ediliyor. Sergi aynı zamanda “hipokampüs beynimizin hafıza merkezidir, kısa süreli hafızaya alınan bilgileri uzun süreli hafızaya aktarır. Aktaramadığı noktada yaşanan hafıza sorunları ile ‘insan’ nereye ait olur?” sorusuna da yanıt arıyor. Sergi, hipokampüs’ün odacıklı yapısına gönderme yapacak şekilde Barın Han’ın odacıklı mimarisine yayılıyor.

Ersa Mobilya’nın da sergi dinlenme alanlarını tasarladığı sergi, 10 Haziran’a kadar Çemberlitaş’ta yer alan Barın Han’da ya da Artcrowdistanbul’da çevrim içi olarak görülebilir.