(Galeri Siyah Beyaz)’da Yeni Sergi: “Yerel Sanatçı“

Ardan Özmenoğlu, O da Seviyor, 2023

Ardan Özmenoğlu’nun 12 Mayıs – 5 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Yerel Sanatçı” isimli kişisel sergisi, Galeri Siyah Beyaz ev sahipliğinde Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor.


“Yerel Sanatçı”
Sergi

Sanatçı: Ardan Özmenoğlu
Tarih: 12 Mayıs – 5 Haziran 2023
Yer: Galeri Siyah Beyaz, Çankaya / Ankara


Sergi Metninden:

“İsmini, ‘yerel’ kavramına dair bir sorgulamadan alan sergi, sanatçının bu kavram ile ilgili sorularını izleyici ile buluşturuyor. Bu sergide, Ardan Özmenoğlu, aşina olduğumuz post-it, neon ve cam malzemelerini ‘yerel sanatçı’ya ithafen çiçek, kelebek gibi imgeler ile bir araya getirirken manzarayı da geleneksel anlamda bir ağaç imgesi ile yorumladığı orman temsili üzerinden kurguluyor ve soruyor; 

‘Yerel sanatçı nedir?’
‘Yerel sanatçı arabesk midir?’
‘Neden böyle bir terim var?’
‘Yerel sanatçı boşluk sever mi?’
‘Yerel sanatçı süslemekten neden korkmaz?’
‘Yerel sanatçının kitsch ile ilişkisi 1980’lerde bitmemiş midir?’
‘Yerel sanatçı 1980’lerde yeniden mi doğmuştur?’

Özmenoğlu, cevabı zor olan bu soruları basit bir dille, herkesin ulaşabileceği bir yerden soruyor. Uluslararası bir sanatçı olarak ‘yerel sanatçı’ ile ilgili yaptığı sorgulamayı izleyici ile paylaşırken kitsch, süsleme, arabesk kavramlarının altını ısrarla çiziyor.”

Ardan Özmenoğlu’nun “Yerel Sanatçı” isimli kişisel sergisi, pazar günü hariç her gün 11.00 – 19.00 saatleri arasında Galeri Siyah Beyaz’da ziyaret edilebilir.