“Uluslararası Milano Mobilya Fuarı” Yenilenen Kurgusuyla 18 Nisan’da Açılıyor!

İtalya’nın mobilya ve aksesuar tasarımına yön veren etkinliklerden Salone del Mobile.Milano (Uluslararası Milano Mobilya Fuarı), 18-23 Nisan tarihleri ​​arasında Fiera Milano Rho’da düzenlenecek. Fuar kapsamında gerçekleşecek Euroluce Bienali ise “The City of Lights” (Işıklar Şehri) temasına odaklanacak.


Salone del Mobile.Milano
Fuar

Katılım: Ücretli, Bilet Gerekli
Tarih:
18-23 Nisan 2023
Yer: Fiera Milano Rho, İtalya


Salone del Mobile.Milano 2023; Salone Internazionale del Mobile, Uluslararası Mobilya Aksesuarları Sergisi, Workplace3.0, S.Project, Euroluce ve SaloneSatellite etkinlikleriyle katılımcılara çeşitli deneyim alanları, konferanslar, atölyeler, tematik sergiler, kitap standları ve mekâna özgü enstalasyonlar sunacak. S.Project, tasarım ürünlerine, dekoratif ve teknik iç mekân tasarımı çözümleri önerirken, 35 yaş altı yetenekli genç tasarımcılar ise fuarda SaloneSatellite altında yer alacak. 

Fotoğraf: Andrea Mariani

Salone, bu yıl üç önemli yeniliğe ev sahipliği yapacak: fuar tek bir kata yayılacak; Lombardini22 tarafından yeniden tasarlanan sergi düzeni ile Euroluce Bienali stant odaklı olmaktan çıkarılarak merkezi hale getirilecek ve  katılımcıların görünürlüğü artırılacak; sergiler, söyleşiler, atölyeler ve mekâna özel enstalasyonlarla Euroluce, mimarlıktan sanata uzanan disiplinler arası ve deneyimsel içerikleriyle kente yayılacak. Ayrıca, mimar Shigeru Ban, 19 Nisan 2023 tarihinde “Euroluce Talks 2023”ün konuşmacıları arasında yer alacak.

Fotoğraf: Marco Mazzoni

Salone del Mobile.Milano Başkanı Maria Porro, 2023 fuarının öne çıkan yenilikleri hakkında şunları söyledi: “Birkaç basit soru ışığında son yıllarda ortaya çıkan önerilere şekil vermeye çalıştık: Salone’un yeni rolü nedir? Dönüşümünü yeniden tasarlamaya nasıl ve nereden başlamalı? 2.300’den fazla söyleşi ve çalışma grubu gerçekleştirerek Salone’u düzenleyen ve deneyimleyenlerin, katılımcıların ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarını dinledik. Bu çalışmalar, fuar içindeki akışı kolaylaştırmak üzere tek bir kata yayılan sergi fikrini ortaya çıkarttı ve pavyonların iç mekân tasarımına ‘şehirli’ bir yaklaşım getirdi. Son yıllarda önemli ölçüde değişen aydınlatma dünyasına adanan bienal Euroluce’tan ilham alarak ışık, mimarlık, sanat ve bilim arasındaki ilişki doğrultusunda dolaşımı yeniden tasarladık.

2023 etkinlikleri, 550’den fazlası 35 yaş altı tasarımcı olmak üzere 1962 katılımcıyı ağırlayacak. Fuar 22-23 Nisan’da profesyonellere; 21, 22 ve 23 Nisan tarihlerinde ise öğrencilere açık olacak. Salone del Mobile.Milano hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.


Çeviri: Aslı Erdem