[Proje]: Mikel Coffee Türkiye Genel Merkezi

Proje Adı: MIKEL COFFEE TÜRKİYE GENEL MERKEZİ
İSTANBUL, 2021
Mimari: LIFT STUDIO | OĞUZHAN AYDIN, SİNAN TUNCER
İşveren: MIKEL COFFEE TÜRKİYE
Fotoğraf: ENGİN GERÇEK

Ataköy, İstanbul’da konumlanan “Mikel Coffee Türkiye Genel Merkezi”nin mimari projesi Lift Studio imzası taşıyor. 2021 yılında tamamlanan ofis projesini tasarım ekibi anlatıyor:

“Mikel Türkiye’nin yeni ofisi, şirketin hem global kimliğini hem de yer aldığı sektördeki yenilikçi yüzünü yansıtacak şekilde tasarlanarak kullanıma sunuldu.

Ofisin bir kısmının yaklaşık 1.000 metrekarelik, gün ışığı almayan bir bodrum kata yerleşecek olmasının farkındalığı ile sade ve öz malzemeler kullanılarak ferahlık ve mekânsal süreklilik sağlamak tasarımdaki başat kriter oldu. Buradan yola çıkarak açık planlı ve hücre planlı yerleşim modelleri kullanıldı. Genel müdür odası, müdür odaları ve toplantı odaları yaratıldıktan sonra çalışanlar ve departmanlar genel alana yerleştirildi ve mekânların şeffaflaştırılması tercih edilerek tüm hacimdeki derinlik hissiyatının güçlendirilmesi hedeflendi. Bunların yanında dinlenme köşeleri tasarlanarak bu alanlar oturma alanları ile desteklendi.

Böylece, serbest plan esneklik ve iletişim imkânı verirken bireysel kullanım için yaratılan kapalı mekânlarla gerekli mahremiyeti de sağlayan güncel bir ofis ortamı yaratıldı.”


Mobilya Aksesuar

  • Zivella Ofis Mobilyaları [Hareketli Mobilya]

Bitirme İşleri

  • Fiberbeton
  • Tarkett [Linoleum]
  • ASPEN [SG-40, Expanded, Plank]

Islak Hacim

  • VitrA [Armatürler]