EVE DÖNÜŞ/KARŞILAMA 5.YIL” Sergisi (Galeri Diani)de!

Gülseren Südor

Galeri Diani, 10 Aralık – 30 Aralık 2022 tarihlerinde sanatçı Şükrü Karakuş tarafından düzenlenen, birçok sanatçının 150 civarında ve 12 x 12 cm boyutundaki eserlerinin yer aldığı “EVE DÖNÜŞ / KARŞILAMA 5.YIL” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor.


“EVE DÖNÜŞ / KARŞILAMA 5.YIL”
Sergi

Küratör: Şükrü Karakuş
Sanatçılar:
Feyzan Alasya, Dilşad Atasoy, Füsun Aydoğan Küre, Figen Batı, Selin Çelikdelen, Hasan Çevik, Sevinç Çiftçi, M. Ali Çiftçioğlu, Zeliha Demirel, M. Ali Doğan, Gülay Er, Fatma Meriç Erçetin, Ilgın Erdem, Burcu Erkan Salman, Onur Fendoğlu, Hasan Basri İnan, Müfit İşler, Şükrü Karakuş, Mustafa Pancar, Ahmet Özel, Bersen Özkan, Hasan Sarıhan, Turgay Sarıkaya, Gülseren Südor, Teoman Südor, Halil Uzay, Aydan Uğur Ünal, Ahmet Yeşil, Esra Yıldırım, Nilüfer Yıldırım, Merih Yıldız, Ruşen Eşref Yılmaz
Tarih:
10 Aralık – 30 Aralık 2022
Yer: Galeri Diani, Beyoğlu / İstanbul


Bugüne kadar Türkiye’den 5 yılda yaklaşık 160 sanatçının katılımıyla gerçekleşmiş “EVE DÖNÜŞ/KARŞILAMA 5.YIL” başlığındaki proje – serginin beşincisi İspanya, Fransa ve Portekiz’den sonra Türkiye ayağında yine GALERİ DİANİ’de sergilenecek. Farmatek’in katkılarıyla açılacak olan proje – sergi bir 5. yıl kitabıyla da sanatseverlerle buluşacak.

Galeri Diani’de yılbaşı zamanı açılan “EVE DÖNÜŞ / KARŞILAMA” sergilerinin bu yılki edisyonunda; Feyzan Alasya, Dilşad Atasoy, Füsun Aydoğan Küre, Figen Batı, Selin Çelikdelen, Hasan Çevik, Sevinç Çiftçi, M. Ali Çiftçioğlu, Zeliha Demirel, M. Ali Doğan, Gülay Er, Fatma Meriç Erçetin, Ilgın Erdem, Burcu Erkan Salman, Onur Fendoğlu, Hasan Basri İnan, Müfit İşler, Şükrü Karakuş, Mustafa Pancar, Ahmet Özel, Bersen Özkan, Hasan Sarıhan, Turgay Sarıkaya, Gülseren Südor, Teoman Südor, Halil Uzay, Aydan Uğur Ünal, Ahmet Yeşil, Esra Yıldırım, Nilüfer Yıldırım, Merih Yıldız ve Ruşen Eşref Yılmaz’ın eserleri yer alacak. Gelecek yıllarda da Galeri Diani’de sürecek projede, bugüne kadar sergilenen eserler 5. yıla özel bir kitap haline getirilecek.

Yaklaşık otuz yıl önce İspanya’nın Bask bölgesinde bir sanatçı inisiyatifi olarak başlayan “12CM” başlıklı sergiler, ilk yıllarda küçük bir sanatçı grubunun eserlerini bir araya getirirken her yıl büyüyerek devam etti. Sergiler diğer ülkelerden sanatçıların da katılımıyla Fransa’ya ve Portekiz’e kadar uzandı; uluslararası, gezici bir kimlik kazandı.