Gümüşlük Akademisi Vakfı’nın ev sahipliği yapacağı “Bodrum Taş Atölyesi”, 5-15 Eylül 2022 tarihleri arasında Ahmet İğdirligil yürütücülüğünde gerçekleşecek.
“Bodrum Taş Atölyesi 2022”
Myndos Antik Kenti
Yürütücü: Ahmet İğdirligil
Başvuru: Çevrim içi Başvuru Formu
Katılım: Üniversite Öğrencilerine Açık
Ücret: Kişi başı 250 TL / gece (Günlük konaklama ve kahvaltı)
Son Başvuru Tarihi: 20 Ağustos Cumartesi | saat: 23.59
Tarih: 5-15 Eylül 2022
Yer: Gümüşlük Akademisi Vakfı, Bodrum/Muğla
Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Bodrum Taş Atölyesi’nin teması “Myndos Antik Kenti” olarak belirlendi. Prehistorik çağdan günümüze uzanan önemli bir yerleşim olan Myndos (Gümüşlük), 1. Derece sit alanı olmaktan çıkarılmış, böylece gün yüzüne çıkarılmadan yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. Bu bağlamda Myndos Antik Kenti, 2022 atölyesinin çalışma konusu seçildi.
5-15 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek atölye kapsamında kökleri kadim uygarlıklara uzanan, binlerce yıldır nesilden nesile aktarılan, gelenekten gelen mimarlık bilgisi irdelenecek. Bu doğrultuda antik yerleşkeler, Osmanlı yapıları, yerel mimarlık örnekleri ve çağdaş mimarlık yapıları incelenecek; sunumlar ve belgesel gösterimleri yapılacak.
Sorularınızı bodrumtasatolyesi@gmail.com adresine iletebilirsiniz.
Bodrum Taş Atölyesi
Ahmet İğdirligil önderliğinde, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü öğrencilerinin yerel mimari ve malzemeyi tanıma istekleri üzerine oluşturuldu. Üç dönem süren atölye sürecinde hamam tasarımının yanı sıra rölöve, eskiz, analiz, fotoğrafla belgeleme çalışmaları yapıldı.
Bodrum Taş Atölyesi, 2019 yılında ilk kez mimarlık öğrencilerine açık olarak “Sandıma Köyü’nü Yeniden Düşünmek” temasıyla gerçekleştirildi. Bu süreçte katılımcıların Sandıma’yı nasıl okuduklarına dair bireysel ve kolektif çalışmalar yapıldı. Sandıma’yı düşünmek, tartışmak ve belgelemek 2021 Bodrum Taş Atölyesi’nin de fikirsel altyapısını oluşturdu.